DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2053602-1,04%
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Sazan sarmalı” çetesinin dolandırdığı 1 milyon 765 lirayı altına çevirdiği ortaya çıktı
  • News 34
  • Genel
  • “Sazan sarmalı” çetesinin dolandırdığı 1 milyon 765 lirayı altına çevirdiği ortaya çıktı

“Sazan sarmalı” çetesinin dolandırdığı 1 milyon 765 lirayı altına çevirdiği ortaya çıktı

ABONE OL
Ekim 30, 2023 12:15
“Sazan sarmalı” çetesinin dolandırdığı 1 milyon 765 lirayı altına çevirdiği ortaya çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana merkezli 3 ilde “Sazan sarmalı” yönetimiyle 1 milyon 765 bin TL para dolandıran çetenin, Mersin’deki bir kuyumcu üzerinden parayı altına çevirdiği ortaya çıkarken bu anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halk arasında “Sazan sarmalı” olarak bilinen ’işleri birbirine dolandırma’ usulüyle, araç satın almak isteyenleri dolandıranlarla ilgili çalışma yaptı. Polisin yaptığı teknik takip sonucu Y.Ö.’yü (35) 1 milyon 765 bin TL dolandıran çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Adana merkezli, Mersin ve Batman’da yapılan operasyonda, Z.B. (24), A.Ö. (24), İ.T. (23), M.K. (22), R.K. (23) ve T.Ö. yakalandı. Yakalananlar arasından Z.B. ve A.Ö.’nün çete lideri olduğu değerlendiriliyor. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin 6’sı da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

“Anlaştıkları kuyumcudan parayı altına çevirdiklerini tespit edildi”

Sazan sarmalı operasyonunda çetenin parayı Mersin’de bir kuyumcu üzerinden altına çevirdiği tespit edildi. Çetenin içerisinde yer alan A.Ö Mersin’deki bir kuyumcuda çırak olarak çalışan T.Ö. aracılığıyla parayı altına çevirdiği belirlendi. A.Ö.’nün farklı tarihlerde dolandırıcılıktan elde edilen para ve altınları T.Ö.’den teslim aldığı anlar ise iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. A.Ö.’nün, çok sayıda Cumhuriyet altını ve deste deste paraları siyah poşete doldurduktan sonra kuyumcudan ayrıldığı görüldü.

Emniyete götürülen şüpheli T.Ö.’nün, ifadesinde, “Bana gönderdikleri parayı altına çeviriyordum. Daha sonra gelip, para ya da altın olarak teslim alıyorlardı. Benim olayla bir ilgim yok” dediği belirtildi. Diğer şüpheli A.Ö. ise görüntülerle ilgili, “Kuyumcunun bana borcu vardı. Alacağımı almak için gittim” savunması yaptığı kaydedildi. Öte yandan, kuyumcunun çırağı T.Ö de tutuklanmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.