DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20797541,51%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okula başlayan öğrencilerin beslenmesi nasıl olmalı
  • News 34
  • Eğitim
  • Okula başlayan öğrencilerin beslenmesi nasıl olmalı

Okula başlayan öğrencilerin beslenmesi nasıl olmalı

ABONE OL
Eylül 13, 2023 08:12
Okula başlayan öğrencilerin beslenmesi nasıl olmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, yeni eğitim öğretim yılına başlayan öğrencilerin beslenmesi hakkında uyarılarda bulundu. Aktepe, “Çocukların sağlıklı büyümesi ve iskeletinin daha sağlam olması için kalsiyum alımı çok önemli” dedi.

2023-2024 eğitim öğretim yılının 11 Eylül’de başlaması ile yaklaşık 21 milyon öğrenci dersbaşı yaptı. Okulların açılmasıyla birlikte uzmanlar, öğrencilerin dengeli ve sağlıklı beslenmesi gerektiğine dikkat çekti. Öğrencilerin nasıl daha sağlıklı beslenebileceği konusunda velilere uyarılarda bulunan Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, asitli içeceklerin, kızartılmış ürünlerin ve abur cuburların evlerden uzak tutulması gerektiğini söyledi. Diyetisyen Aktepe, öğrencilerin ilk olarak gece yatma saatlerine dikkat etmeleri gerektiğini ifade ederek, “Çocuklar yaz tatilinde bu saati biraz daha esnetmiş olabilirler. O yüzden uyku saati dokuz, dokuz buçuğu geçmesin, çünkü büyüme hormonu bu saatte salgılanıyor. Büyüme hormonu salgılandıktan sonra vücudun onarımı başlıyor. Çocuklarımızın büyüme ve gelişmesi için mutlaka bu saati kaçırmadan ve ertesi gün dersteki başarılarını da etkileyeceğini unutmadan saatinde yatacaklar ve saatinde kalkıp derslerine gidecekler” diye konuştu.

“Kahvaltı çocuğun gelişimi için hem de öğle saatine kadar tok kalması açısından çok önemli”

Öğrencilerin sabah kalktıklarında mutlaka kahvaltı yapmaları gerektiğine dikkati çeken Diyetisyen Aktepe, şunları söyledi:

“Çocukların bazıları sabah çok erken kalktık diye kahvaltı yapmak istemeyebiliyorlar ya da okula adaptasyonda zorlanabiliyorlar. Eğer okulda kahvaltı yapıyorlarsa, okulda kahvaltı yaptığını velilerin öğretmenlerinden öğrenmesi gerekiyor. Ya da garanti olması için veliler, çocuklarına protein ağırlıklı kahvaltı yaptırmalılar. Eğer çok mide bulantısı olan bir çocuksa ona tam tahıllı ekmeklerden, peynirden tost yapabilirler. Yanına biraz zeytin, ceviz ve bir bardak süt vererek bunu da önlemiş olurlar. Yumurtalı, peynirli kahvaltı çocuğun gelişimi için hem de öğle saatine kadar tok kalması açısından çok önemli olacak.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.