DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20714760,75%
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okan Buruk: “Ligdeki iyi performansımızı Şampiyonlar Ligi’nde de devam ettirmek istiyoruz”
  • News 34
  • Genel
  • Okan Buruk: “Ligdeki iyi performansımızı Şampiyonlar Ligi’nde de devam ettirmek istiyoruz”

Okan Buruk: “Ligdeki iyi performansımızı Şampiyonlar Ligi’nde de devam ettirmek istiyoruz”

ABONE OL
Ekim 3, 2023 06:43
Okan Buruk: “Ligdeki iyi performansımızı Şampiyonlar Ligi’nde de devam ettirmek istiyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları Manchester United maçında, ligdeki iyi performanslarını devam ettirmek istediklerini söyledi.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında saat 22.00’de İngiliz temsilcisi Manchester United ile deplasmanda karşılaşacak. Teknik Direktör Okan Buruk, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında zorlu mücadele ile ilgili açıklamalarda bulundu. Maça hazır olduklarını vurgulayan Buruk, “Yarın bizim için de Manchester United için de çok önemli bir karşılaşma. Bu zaman kadar hedefimiz Galatasaray olarak, Galatasaray’ın genlerinde olan Avrupa’daki başarılar. Bunu da devam ettirmek istiyoruz. Oyuncularımız hazır, biz hazırız. Ligdeki iyi performansımızı Şampiyonlar Ligi’nde de devam ettirmek istiyoruz. İlk maç itibarıyla beraberlik aldık. İlk yarıda çok iyi bir oyun ortaya koymuştuk. Bunu ikinci yarıda aynı şeyi devam ettiremedik ama bu maçın bütününde hem iyi oyun hem iyi sonuç bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz kazanmak”

Çok iyi bir takıma karşı oynayacaklarını söyleyen Okan Buruk, “İnsanların gözünde başarısız olarak gösterilse de çok iyi bir takıma karşı oynayacağımızı biliyoruz. Önemli kadroları var. Önemli bir deplasman. Kazanmak için rakibimizin her şeyi yapacağını düşünüyoruz. Biz de buna planlarımızla hazır olmaya çalışacağız. Hedefimiz tabii ki burada kazanmak” diye konuştu.

“Kendi oyunumuz ve oyuncularımız üstünden plan yaptık”

Son antrenmanını Florya’da yapan sarı-kırmızılıların teknik direktörü oyun planıyla ilgili, “İki gün önce maç oynadık. Çok fazla çalışma süremiz yok. Antrenmanımızı İstanbul’da yapıp geldik. Orada yarınki maç ile ilgili planımızı çalıştık. Rakibin artıları ve eksilerine göre düşüncelerimiz var. Rakibimizin orjinal bir sol beki yok. Yarın ne kullanacaklar bilmiyoruz. Kendi oyunumuz ve oyuncularımız üzerinden bir planlama yaptık. Sahada bunu uygulamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“İki yönlü bir test olacak”

Rakip takımla ilgili de konuşan Buruk, şunları söyledi:
“Manchester’ın geçişlerde ve tüm oyun aksiyonları içinde Rashford var. Oyun içerisinde Rashford’u çok fazla bire bir de bulmaya çalışıyorlar. Bu Sacha için de önemli bir maç olacak. Sadece defansif yönü değil, ofansif olarak da Sacha’dan yine katkı bekliyoruz. Sacha’nın bundan önce maçlarda olduğu gibi ofansif yönü oynamasını isteyeceğiz. Bu da hem Galatasaray hem de Sacha için ofansif ve defansif bir test olacak.”

“Kendi oyunumuzu oynamaya hazırız”

Okan Buruk, oynanacak olan maçtaki oyuncu tercihiyle ilgili ise, “Wilfried ilk 11’ine çıktı. Ndombele’yi hiç 11’de kullanamadık. Hakim başladı, sonrasında durdu. Bir anda yarışırken bir yandan da oyuncularımızı hazırlayarak en iyi hallerine getirmeye çalışıyoruz. Birinci amacımız takımımızın performansını yukarıya getirmek. Şu anda yukarıyla doğru giden bir performansımız var. Bu arenada kendimize güveniyoruz. Burada olmayı önemsiyoruz. Burayı Galatasaray takımının hak ettiğini düşünüyoruz. Burada iyi oynamaya, kendi futbolumuzu oynamaya hazır hissediyoruz” dedi.

“En tehlikeli maçlar bunlardır”

En tehlikeli maçların bu tarz maçlar olduğuna dikkat çeken sarı-kırmızıların teknik adamı, “Manchester United ne kadar kendi liginde iyi durumda olmasa da Şampiyonlar Ligi’nde kaybederek başlasa da, kendi sahasında bir çıkış maçına çıkacak. Bir takım için kayıplar sizi mental olarak geriye götürebilir; yine mi kaybedeceğiz düşüncesiyle sahaya çıkabilirsiniz; ama bir yandan da tekrar bir çıkış yolu için ekstra bir performans ortaya koymaya çalışabilirsiniz. Maçın başı çok önemli olacak. Eğer kendi performansımızı iyi şekilde sahaya koyarsak rakibimize zorluklar yaşatacağımızı düşünüyoruz. Futbolun içinde çok iyi oynayabilirsiniz. Kötü oynayıp kazanabilirsiniz. İyi oynayıp kazanamayabilirsiniz. Amacımız kazanmak. Rakibimizin ne kadar önemli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu biliyoruz; ama bizim de takımımız çok iyi. Çok önemli oyuncularımız var. Kazanmak için oyunumuzu en doğru şekilde ortaya koyacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“Şampiyonlar Ligi’nde herkes herkesi yenebilir”

Kopenhag maçında alınan beraberliği hatırlatan Buruk, amaçlarının her maç kazanmak olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Hiçbir maç oynanamadan kazanılmıyor. Şampiyonlar Ligi’ndeki tüm takımlar önemli. Copenhagen maçında ilk yarı kazanmayı hak ettik; ancak 2-0 geriye düştükten sonra maçın sonunu 2-2 yaparak bir puanla ayrılmış olduk. Amacımız her maçta olduğu gibi üç puandı ama bir puanı Copenhagen ile birlikte ikinci sırada tutuyor. Bundan sonraki maçlar için de hedefimiz hep kazanmak olacak; ama bunu önceden öngöremezsiniz. Futbolda oyun oynandıktan sonra net bir şeyleri görebiliyorsunuz. Şampiyonlar Ligi’nde herkes herkesi yenebilir diye düşünüyorum.”

“Birçok maç üstünden analiz yaptık”

Manchester United’ın son oynadığı maçları izlediğini belirten Okan Buruk, “İki maçı da seyrettim. Oyun olarak birbirine yakımdı. İkinci maçta Crystal Palace oyun olarak daha çok öne çıktı ama genel olarak bekleyerek oynadı. Birinde çok kolay şekilde kaybetti. Diğerinde de gol atıp iyi savunma yaparak kaybetmedi. İki oyunda çok farklı oynamadı. Birinde kazandı, diğerinde kaybetti. Birçok maç üstünden analiz yaptık. Bunu kendi oyunumuzla birleştirdikten sonra yarın sahada daha net planımız ortaya çıkacak. Wilfried Manchester’ı en yakından tanıyan oyuncu. Onun saha içi performansı, hem bize hem arkadaşlarına vereceği bireysel oyunu, sorumluğu, ligi tanıması ile olumlu katkı verecek” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.