DOLAR 32,3139 -0.54%
EURO 34,7864 -0.32%
ALTIN 2.409,17-0,54
BITCOIN 1856638-4,85%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MODA SEKTÖRÜNÜN KİTABINI YAZDI

MODA SEKTÖRÜNÜN KİTABINI YAZDI

ABONE OL
Eylül 19, 2023 06:08
MODA SEKTÖRÜNÜN KİTABINI YAZDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ARAYIP TARA’YIP MODANIN ÖNCÜ İSMİNİ BULDUK
Moda sektörüne farklılık getiren başarılı isim Yasemin Tara ile sizin için konuştuk. Gazeteci yazar Cihat DÜNDAR’ın sorularını yanıtlayan Yasemin Tara mesleki bilgi birikimini paylaştı. Yazın trend renkleri hakkında bilgi verirken özel davete katılacak olanlara da tüyolar veren Yasemin Tara hazırlık yapmaya başlayacağı gala hakkında konuştu ve yeni çalışmalarını anlattı. İşte o keyifli sohbetimiz sizlerle.
Öncelikle sizi tanımak isteriz. Yasemin Tara kimdir?
Öncelikle herkese iyi günler. Ben Yasemin Tara. İran doğumluyum. Bu işi 15 yıldır yapıyorum. Yedi yıl İran’da ve sekiz yıldır da Türkiye’de kariyerimi başarılı olacak şekilde sürdürüyorum.
Moda sektörüne farklı bir bakış açısı getirdiniz. Sizi bu mesleğe yönlendiren nedir?
Ben her zaman farklılık yaratmak istiyordum. O yüzden bu mesleği seçtim ve ilk adımı atıp başladım. Tasarımlar, farklı modeller yapmak ve insanları mutlu etmek istiyorum.
Moda sektörünün en çok takip edilen isimlerinden birisiniz. Sizce bu başarınızın sırrı nedir?
Çizdiğim modelleri ve tasarımlar herkesin ilgisini çekiyor. Bu işi gönül vererek yaptığım için insanlar bunu anlıyor. İlgiyle takip edilmem de işimi severek yapmamdan kaynaklı.
Moda alanında aldığınız pek çok ödül var. Duygularınızı alabilir miyiz?
Öncelikle ödülleri layık görenlere çok teşekkür ederim. 5 ödül aldım ve 2 gala gerçekleştirdim. Beni bu ödüllere layık gördükleri için çok mutluyum. Bu ödüller gerçekten bu işi başardığımın bir kanıtıdır. Ödüller beni motive ediyor ve işimi daha da severek yapıyorum.
Sizce yazın trend rengi nedir?
Beyaz renk, ışığı en fazla yansıması nedeniyle yaz aylarında kullanabilecek en iyi renklerden biridir. Beyaz rengin hakim olduğu stiller yaz için daha çekici ve havalı olacaktır.
Özel bir akşam yemeğine katıldığınızda nasıl bir tarz tercih edersiniz?
Mini boy yırtmaçlı siyah bir elbise tercih ederim. Siyah hem dikkat çekici hem de akılda kalıcı olacaktır.
Yakın zamanda bir gala düşünüyor musunuz?
Evet düşünüyorum. Güzel bir gala planım var. Eminim çok gösterişli, ışıltılı ve çok konuşulacak bir gala olacak.
Yeni çalışmalarınız nelerdir?
Parti elbisesi ve balık modelleri üzerinde çalışmalar yapacağım. Parti elbiseleri özellikle ilgi görecek ve trend olacak bir stil olacak. Yasemin Tara’nın yeni tasarımlarını bekleyin.

 

HAYAT TECRÜBESİ KALEMİNİ GÜÇLENDİRDİ
Sevilen yazar Kenan Akkuş ile sizin için konuştuk. Cihat DÜNDAR’ın sorularını yanıtlayan Kenan Akkuş, Vav: Bir Ayrılığın Anatomisi adlı kitabı üzerine değerlendirmelerde bulundu. Kitabın içeriğini ve vermek istediği mesajı aktaran Kenan Akkuş yeni çalışmaları ile ilgili de merakları giderecek cevaplar verdi.

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Kenan Akkuş kimdir?
Milli mücadelenin başladığı şehir olan Samsun’un Çarşamba ilçesinde yedi çocuklu işçi bir ailenin altıncı çocuğu olarak dünyaya geldim. İlköğrenimimi ilçemin Dumlupınar ilköğretim okulunda, lise eğitimimi ilçemin Çarşamba Anadolu lisesinde tamamladım. Üniversite eğitimimi ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi kamu yönetimde bitirerek lisans eğitimimi yaptım. Benim için yegâne şey ailemdir. Kendim olmayı, yanlış yaptığımda yol göstererek karakterimi oluşturmamı sağlayan, beni bu yaşıma getiren aileme borçluyum. Uysal, kendime has bir kişiliğim var. Her şeyin zamanında güzel olduğunu bilerek yaşamaya çalışan sabırlı ve özgüvenli bir yapım var. Dinlemeyi, araştırmayı, olayları ve kişileri tahlil edip davranışlarımı ona göre düzenlemeyi prensip edinmiş bir kimliğim var.

Vav: Bir Ayrılığın Anatomisi adlı eserinizden bahseder misiniz?
Hayallerini ve ömrünü sevdiği kıza adamış bir gencin, karşılığında umarsızca ve fütursuzca terkedilmesini melodramatik yollarla evreler halinde anlatmaya çalıştım. Terkedilişinden öncesini, terkediliş anını ve sonrasını hem gencin hem de sevdiği kızın gözünden panoramik biçimde okurlarımın hislerine sundum. Aşkın en saf hali ve yürek yakan yanlarını berrak, dinamik şekilde aktardım. Gerçekleşebilecekken, yaşanması gerekirken karşındaki insanın ne halde olacağını tahmin etmeden güzel giden bir ilişkiyi şarampole iten genç kızın enkazın üzerindeki pişmanlık çığırtılarını duyurmaya, nefessiz kalan adamın son nefesinde, son beyaz ışığında bile sevgisini haykırmasına şahit olacaksınız.

Yeni çalışmalarınız nelerdir?
Bir sene içerisinde şu an yazmakta olduğum bir roman ve bir şiir kitabımı okuyucularımla buluşturacağım. İleriki süreçlerde de çalışmalarım hız kesmeyecek. Üçüncü edebiyat romanım ve bir de hikâye kitabı yazma planlarım var. Varımla yoğumla kendimi yazmaya, yazarken geliştirmeye, bilgi sahibi olmanın, okumanın önemini de anlatmaya devam edeceğim.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.