Manisa Spil Dağı, mitoloji araştırmasına konu oldu
Mitoloji Araştırmacısı Refik Korkmaz, Manisa Spil Dağı’nda yaptığı araştırmalarda, dağda mitolojik bulgulara rastladığını, Manisa’nın bu yönüyle Osmanlı Dönemi’nden “Şehzadeler Şehri” seçilmesinin tesadüf olmadığını öne sürdü.
Refik Korkmaz, yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 ülke ve 180 şehirde “Bilinçaltı Dili Mucizeler Eğitimi” verdiğini, Türk, Yunan, Arap ve İran mitolojisini 25 yıl boyunca araştırdığını belirterek, Manisa ve Spil Dağı’nın araştırmalarda en çok ilgisini çeken yerlerden birini olduğunu söyledi.
Spil Dağı’nın yapısı itibarıyla Fars mitolojisinde yer alan Kaf Dağı’na benzediğini savunan Korkmaz, Spil Dağı’nda Zümrüd-ü Anka kuşunun yaşadığını düşünüldüğü, araştırmalarında bu mitolojik kuşun kalbine benzer, taş parçaları bulduğunu aktardı.
Korkmaz, Manisa’nın Osmanlı Devleti döneminde Şehzadelerin yetiştiği kent olarak seçildiğini, 3 kıtaya hükmeden birçok imparatorun Manisa’da yetiştiğine dikkati çekerek, “Manisa’da Molla Gürani, Molla Fenari ve büyük alimlerimiz, Şehzadelere hocalık yaparlardı. Şehzadelerimizin hocaları buraya geliyorsa, Şehzadeler burada büyütülüyorsa, Padişahlarımız buranın, Spil Dağı’nın Kaf dağı olduğunun bilincindeydiler.” dedi.
Korkmaz, Spil Dağı’nın mitolojik yönüyle tanıtımının yapılıp, mitoloji ve yüksek frekans turizmine açılması gerektiğini sözlerine ekledi.