DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20721291,38%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ev hayaliyle ödeme yapan yaklaşık 350 kişi, 8 yıldır evlerine kavuşamadı

Ev hayaliyle ödeme yapan yaklaşık 350 kişi, 8 yıldır evlerine kavuşamadı

ABONE OL
Ekim 25, 2023 08:36
Ev hayaliyle ödeme yapan yaklaşık 350 kişi, 8 yıldır evlerine kavuşamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kartal’da 2017 yılında evlerin sahiplerine teslim edileceği yönünde anlaşma yapılan ve 2015 yılında ödemeleri yapılan sitenin henüz inşaatı dahi bitmedi. Paralarını ödemelerine rağmen yılladır evlerine kavuşamadıklarını belirten mağdurlar, site inşaatı önünde toplanarak eylem yaptı.

Kartal’da, iddiaya göre DKY İnşaat tarafından yapılan ve vatandaşların ev sahibi olmak amacıyla 2015 yılında ödemelerini yaptığı sitede son durum, aradan geçen yıllara rağmen hala inşaat aşamasını geçemedi. Evlerin kendilerine 2017 yılında teslim edileceğine dair anlaşma yapmalarına rağmen yıllardır yapımı bitirilemeyen sitenin hala kaba inşaat aşamasında olduğunu belirten vatandaşlar, yaklaşık 350 kişinin bu durumdan mağdur olduğunu belirtti. İnşaat firması ile yapılan toplantılara rağmen kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten mağdurlar para iadesi de alamadıklarını ifade etti. Bir grup mağdur, hala inşaat aşamasında olan sitenin önünde toplanarak eylem yaptı.

Ev hayaliyle ödeme yapan yaklaşık 350 kişi, 8 yıldır evlerine kavuşamadı

“İnşaat bitmiyor, tapularımızdan da haber yok”

Neşe Bilgen Canan, “8 sene önce peşin parayla aldığımız daireleri henüz teslim alamadık. İnşaat bitmiyor, tapularımızdan da haber yok. İnşaatta hiçbir işçi çalışmıyor. Çocuğumuz 5 yaşında, o zamanlar yoktu bile. 350 mağdur var. 3 kilogram altın verdik” dedi. Sevil Atmaca, “Çoğu apartman sakini paraların tamamını ödedi. Her sene bizimle toplantı yapılıyor, bizi ayakta uyutuyorlar. 3 5 kişiyle de inşaatı devam ettirmeye çalışıyorlar. Firma yetkilileri ile görüştük, başka yerden ev istedik bunu yapamayacaklarını söylediler, bu inşaatın da 4, 5 yıl daha bitmeyeceğini ima ettiler. Ve inşaatları bitirebilsinler diye bizden para istediler” dedi. Ayşegül Aksoy, “Bu projeden aldıkları peşin paralarla başka projelere başladılar. Biz DKY’nin bizi bir sene daha, bir sene daha oyalamasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Ev hayaliyle ödeme yapan yaklaşık 350 kişi, 8 yıldır evlerine kavuşamadı

Davada geçen yıl karar çıktı

Öte yandan, DKY İnşaat’ın bünyesinde bulunduğu Dumankaya Grubu Şirketleri’nin sahibi Halit Dumankaya ile 4 çocuğunun yargılandıkları davada geçen sene karar çıktı. Mahkeme, baba ve çocuklarına hapis cezası verdi. Grubun 15 şirketi için de el koyma kararı çıktı. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, grubun kurucusu Halit Dumankaya ile oğlu Uğur Dumankaya’ya, “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla 7 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. Ayla Dumankaya Pirinççi ile kardeşi Semih Serhat Dumankaya’ya ise 6 yıl 10’ar ay hapis cezası verildi. Mahkeme, yurtdışında bulunan firari konumdaki Barış Dumankaya’nın dosyası için ayırma kararı verdi. Mahkeme, Dumankaya İnşaat dahil 15 firma için de el koyma kararı verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.