DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20699821,19%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğemiyoruz”
  • News 34
  • Genel
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğemiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğemiyoruz”

ABONE OL
Ekim 7, 2023 08:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğemiyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğemiyoruz. Türkiye’nin çıkarları ve güvenliği gerektiriyorsa ne pahasına olursa olsun onu yapmaktan asla geri durmuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresine katılmak üzere geldiği Ankara Spor Salonu’nun dışında bekleyen partililere seslendi. Konuşmasına 81 ilin tamamı ve 85 milyon vatandaşın her birine selamlarını ileterek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün çok özel bir gün. Bugün Türkiye yüzyılı için istisnai bir gün. Bugün AK Parti için, partimizin temsilcisi olduğu tamamız için, müstesna bir gün. Biraz sonra, Türkiye Yüzyılı için, Hep ileri diyerek, partimizin dördüncü olağanüstü kongresini gerçekleştireceğiz. Yeni bir döneme, yepyeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz. Türkiye Yüzyılının siyasette öncüsü olacak kurmay kadroyu inşallah delegelerimizin oylarıyla belirleyeceğiz. Böylece geçmişten bugüne kadar partimize hizmet etmiş kardeşlerimizin yanı sıra yeni seslerle yeni yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz. Kuruluşumuzdan bugüne kadar üçlü olağanüstü olmak üzere, toplam 10 tane büyük kongre yaptık. Bu kongrelerin tamamını da birileri gibi sandalyelerin havalarda uçuştuğu atmosferde değil. Büyük bir coşkuyla kardeşlik ikliminde gerçekleştirdik. Bakın, burada sandalyeler havalarda uçuşmuyor. Salonda böyle bir şey yok. Ne var muhabbet var. Her bir kongremizden parti ve siyaset kurumu olarak güçlenerek çıktık. İnşallah bugün de aynısını yapacağız. Cumhuriyetin yüz akı Türkiye’nin ortak aklı öyle bir kadro olarak bundan sonra geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Kongremizin şimdiden partimiz ve milletimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim bizleri şu karşımdaki muhabbeti eşlik etmesi. Milletimize karşı bizleri mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

“22 yıllık tarihimizde 17 seçim zaferimize imza atmış olduk”

14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak büyük bir zafer başardıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “22 yıllık tarihimizde 17 seçim zaferimize imza atmış olduk. Hep beraber yürüdük. Şahsımızı ve partimizi hedef alan nice saldırıya nice iftiraya iktidara gelebilmek için terör örgütleriyle iş tutan nice bedhahlara rağmen milli iradeye gölge düşürmedik. Bu topluluk hamdolsun birbirinden kopmadı. İhanet edenler olmadı mı? Oldu. Onlar yoluna biz de yolumuza. İnşallah onlar burada da dikiş tutturamayacaklar. Biz de burada milletimize hizmet yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz. Buradan bir kez daha her iki seçimde de destek ve dualarını bizden esirgemeyen aziz milletimize teşekkür ediyorum. Kampanya dönemi boyunca gece gündüz demeden koşturan siz dava kardeşlerimi şükranlarımı sunuyorlar. Sandıklara sahip çıkarak milli iradenin özgür bir şekilde tecelli etmesine imkan sağladığınız için her birinizi kadın, erkek tebrik ediyorum. Yurt dışında yaşayan gurbetçi kardeşlerime, özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Demokrasi şöleni içinde yüzde doksanları bulan rekor katılım oranlarıyla tüm dünyaya örnek olacak bir olgunlukla seçim sürecini geride bıraktık” dedi.

“Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğemiyoruz”

Seçimlerle birlikte Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin vatandaşlardan bir kez daha onay aldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’yi yönetecek kadro, vizyon ve programın sadece partimizde ve ittifakımızda olduğu tekrar ortaya çıktı. Altını masa dediler, on altılı masa dediler, yüz on altılı masa dediler. Ne oldu? Bak şimdi o masadan parlamentoda kimse var mı? Düşünebiliyor musunuz? Başkanlarının parlamentoda olmadığı altılı masa. Elhamdülillah cumhur ittifakı parlamentoda. Biz de seçimlerden hemen sonra hiç vakit kaybetmeden hükümetimizi kurduk. Türkiye yüzyılının inşası için kaldığımız yerden tekrar çalışmaya başladık. Çeşitli zorluklarla da karşılaşsak Türkiye’yi hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız. Bizi yıldırmak isteyenler aldırmıyoruz. Aba altından soba gösterenlere prim vermiyoruz. Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğemiyoruz. Türkiye’nin çıkarları ve güvenliği gerektiriyorsa ne pahasına olursa olsun onu yapmaktan asla geri durmuyoruz. Menzile kilitlenmiş ok misali Türkiye Yüzyılını gerçeğe dönüştürmek için tüm samimiyetimizle, enerjimizle birikimimizle çalışmayı sürdürüyoruz. AK Parti olarak, bizler gördüğünüz gibi çok büyük bir aileyiz. Hepimiz aynı zamanda, Ak Parti’nin tevarüs ettiği davanın birer neferiyiz. Bu dava ülkeye ve millete hizmet davasıdır. Bu dava evlatlarımıza güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakma davasıdır. Bu dava, tüm dünyada hakkı ve adaleti hakim kılma davasıdır. Şehitlerimizin emaneti olan bu davayı hakkıyla taşıyıp bizden sonrakilere en güzel şekilde teslim etmek bizim görevimiz. Her senesi, Türkiye’ye hizmetle geçen 22 yıllık mazimizde şu gerçeği çok net bir şekilde görebiliyoruz.”

“Yorulsak da zorlansak da ülke ve millete hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek mecburiyetindeyiz”

AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın ne kadar güçlü olursa Türkiye’nin geleceğine o kadar güvenle bakacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbirimizin yorulma gevşeme, rehavete kapılma gibi bir lüksü asla bulunmuyor. Yorulsak da zorlansak da ülke ve millete hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Sorumluluğumuzun sadece kendimize ve partimize değil 85 milyonun tamamına olduğunun bilinci ile çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor. Bunun için ulaşılmadık tek bir seçmen kapısı, çalınmadık tek bir hane, mesajımızı iletmediğimiz tek bir genç, kalbine girmediğimiz tek bir insanımızı bırakmadan koşacağız, koşturacağız ve ter dökeceğiz. Her gün bir önceki günden daha fazla çalışarak 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerine hazırlanacağız. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi, yüce Mevla muhabbetimizi, dayanışmamızı, yol arkadaşlığımızı daim eylesin” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.