DOLAR 32,6040 0.39%
EURO 34,8088 0.21%
ALTIN 2.500,820,67
BITCOIN 21170936,81%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü  “Influencer Fest” İstanbul Ticaret Üniversitesinde Gerçekleştirildi
  • News 34
  • Eğitim
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü “Influencer Fest” İstanbul Ticaret Üniversitesinde Gerçekleştirildi

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü “Influencer Fest” İstanbul Ticaret Üniversitesinde Gerçekleştirildi

ABONE OL
Eylül 18, 2023 12:42
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü  “Influencer Fest” İstanbul Ticaret Üniversitesinde Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Tarafından İkincisi Düzenlenen “Influencer Fest” İstanbul Ticaret Üniversitesinde Gerçekleştirildi

Bu yıl ikincisi düzenlenen Influencer Fest; Giftmundo sponsorluğunda 28 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Influencer Festivalinde; Yeşim Mutlu, Jülide Kır, Merve İpek Öztürk, Orçun Kürüm, Cheff Onur Kutluca, Duygu Geziyor, Özgür Özyurt, Batuhan Dönertaş, Ümit Temurçin, Opr. Dr. Bora Özel konuk oldu.

Programın ilk günü, bölüm başkanı Prof. Dr. Gülay Öztürk’ün açılış konuşması ile başladı. İletişim Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Celalettin Aktaş’ın konuşmasıyla devam etti. Yaşam Tarzı konusuyla, ilk gün konukları Yeşim Mutlu ve Jülide Kır sosyal medyaya başlangıç hikâyelerini, ne tür paylaşımlar yaptıklarını anlatırken; içerik üretirken hedef kitleyi tanımanın önemli olduğunu vurguladılar. Yeşim Mutlu yeni nesil yayıncılıkta güvenirliğin önemini aktarırken, Jülide Kır Reels çekebilmenin ajanslar için önemli bir yetkinlik olduğunu vurguladı.

Programın ikinci gününün ilk oturumunda Contantine Content Marketing Agency Co-Founder Gizem Akbulut moderatörlük yaptı. Oturuma Merve İpek Öztürk konuk oldu. Merve İpek Öztürk; içeriklerinde briefin ne kadar önemli olduğunu, markanın neye göre seçilmesi gerektiğini ve influencerların da seçme özgürlüğü olduğundan bahsetti. Öztürk: “Neyi seviyorsak onları tercih ediyoruz ve sevdiğimiz ürünleri tanıtmayı da seviyoruz.” dedi.

İkinci oturum ise konuğu Orçun Kürüm oldu. Kürüm; hayatın içinden paylaşım yapmayı vurguladı ve bu paylaşım stratejilerini paylaştı. Bu işle ilgilenenlerin “Ben neyim?” şeklinde hatırlatmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Programın üçüncü gününde ilk oturum, bölüm öğrencilerinden Kaan Mete moderatörlüğünde gerçekleşti. Oturuma Chef Onur Kutluca konuk oldu. Onur Kutluca; mesleğini büyük bir aşkla yaptığını, mutfağın keskin ve ağır bir ortam olduğunu dile getirdi. Sosyal medyada doğallığa önem verdiğini belirtti. Kutluca: “Sosyal medya, kişinin aynası olması gerekiyor.” dedi.

İkinci oturumun konuğu ise Duygu Geziyor oldu. Duygu Geziyor, seyahat ederken kullandığı taktikleri aktardı.  Sosyal medyada keyif aldığı içerikleri paylaşmayı sevdiğini ve sırf popüler içerik diye paylaşım yapmadığını vurguladı.

Programın dördüncü gününde, Dijital Markalaşma adlı workshop ile Özgür Özyurt konuk oldu.

Özgür Özyurt, dijital markalaşmanın püf noktalarından bahsetti. Yaratım sürecinden söz eden Özyurt, insanlara katkı sağlayacak içerikler üretirken bir yandan da eleştiriye açık olunması gerektiğini belirtti.

Programın ikinci oturumu, bölüm öğrencilerinden Bilal Savaş moderatörlüğünde gerçekleşti. Oturuma Batuhan Dönertaş konuk oldu. Batuhan Dönertaş, oyun projelerini yaratırken nelere dikkat ettiğini ve proje hazırlama aşamalarını aktardı. Dönertaş: “Network sağlamsa ve kendinize güzel bir kariyer yaptıysanız, çok daha başarılı yerlere ulaşabilirsiniz. O yüzden reklam sektöründe network çok önemli.” sözleriyle networkün önemini vurguladı.

Programın beşinci ve son gününde,  “Moda Kariyeri ve Sosyal Medya Vitrinindeki Sen” workshopu ile Ümit Temurçin konuk oldu.

Ümit Temurçin; başarılı tasarımcılardan ve tasarımlardan bahsetti. İyi bir vitrinin nasıl tasarlanacağını anlatarak, öğrencilere moda yazarlığından tüyolar verdi. Moda tasarımına ve moda yazarlığa geçiş macerasını aktardı.

İkinci oturum ise; bölüm öğrencilerinden Emir Can İzgi moderatörlüğünde gerçekleşti. Oturuma Opr. Dr. Bora Özel konuk oldu. Öze; sosyal medyada marka paylaşımlarında dikkat edilmesi gereken noktalara ve bu mecralarda oluşabilecek yasal sorunlara değindi. Kamuoyunda tartışılan “kolajen” konusunu öğrencilerden gelen yorumlarla değerlendirdi. Eğlenceli içeriklerinden söz etti.

Programı kaçıranlar, haberler ve röportaj kayıtlarına Pradist blog ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilir.

Bir başka etkinlikte görüşmek dileğiyle…

Instagram: pradistanbul

Linkedin: Pradist Hire Atölye

Twitter: prad_istanbul

YouTube: prad ist

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.