İSTANBUL – Kanal 34 – TBMM’de basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, 15-18 yaş grubundaki çocukların cezalarında yeni düzenlemeler içeren kanun teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Yaş İndirimi Kalkıyor
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 31. maddesinde yapılması planlanan değişiklikle, kasten öldürme ve neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama suçlarını işleyen 15-18 yaş grubundaki çocuklara yönelik cezaların yeniden düzenleneceğini açıkladı.
Karar Hakimin Takdirinde
Yeni teklife göre hakim; failin kastının ne kadar ağır olduğunu, suçun işleniş yöntemini, amacını ve geçmişte kasıtlı bir suçtan sabıkası olup olmadığını detaylıca inceleyecek. Gerekli şartların oluştuğuna kanaat getirilmesi durumunda, hakimin takdiriyle yaş indirimine gidilmeksizin müebbet veya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilebilecek.
Kapsam Sınırlandırıldı
Düzenlemenin detaylarına dikkat çeken Usta, bu yeni uygulamanın yalnızca kasten öldürme ve neticesi itibarıyla ağır yaralanmaya yol açma suçlarını kapsayacağını, diğer suçlarda geçerli olmayacağını vurguladı.