DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2058260-0,84%
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

BUĞDAY TANESİ MİLYONLARIN HİKAYESİ…

BUĞDAY TANESİ MİLYONLARIN HİKAYESİ…

ABONE OL
Ağustos 16, 2023 13:30
BUĞDAY TANESİ MİLYONLARIN HİKAYESİ…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayatını konu alan filmde gözyaşı, umut, acı, dayanma gücünün yanı sıra sabırlı olma ruhu da var…

Henüz bir bebek iken buğday tarlasında çıkan bir yangın sonucu vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Serkan’ın hayata tutunma mücadelesi ve kendi gibi olan milyonlara umut olma hikayesinin anlatıldığı ‘Buğday Tarlası’ filmi, ülkemizin kültür ve sanat alanlarındaki tanımında büyük rol oynuyor. İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayatını anlatan kitaptan esinlenerek sinemaya uyarlanan ‘Buğday Tanesi’ filmi Avrupa’da yılın filmi olarak ödüle layık görüldü ve dünyanın da ilgi odağı oldu. Gişe rekorları kıran film, ülkemizin kültür ve sanat alanlarında kat ettiği mesafe bakımından da çok önemli bir rol oynuyor. Hayata tutunmanın bedeli… Filmin hem ülkemizde hem de dünyada büyük ilgi görmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Milletvekili Serkan Bayram yaptığı açıklamada “Bizleri bu anlamlı ödüllere layık görenlere Buğday Tanesi ekibi adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu filmde büyük bir emek, çaba ve samimiyet var. Ülkem adına çok gururluyum. Her platformda bu filmin çıkış amacını, hedeflerini anlatmaya devam edeceğim. Hayata tutunmanın, direnmenin ve mücadelenin ne kadar kıymetli olduğunu dile getirmeye devam edeceğiz” dedi. Filmi izletmek isterken darp edildi… Ülkemizde ve dünyada yaşayan engellilerin adeta sesi, soluğu, gözü olan “Buğday Tanesi” filmini Mersin’de (İçel) kendi site bahçesinde site sakinlerine izletmek isteyen Derya Altıner isimli vatandaş ise darp edildi. Bütün izinlerin alınmasına rağmen gösterim izni verilmemesine ve bunun yanında Derya Altıner’in darp edilmesine Dünya İş Derneği Başkanı Süreyya Yıldız ve yönetiminden Lale Küçük, Yaşar Çukur, Mete Sağlam, Selçuk Çakar Burak, Abdurrahman Hopyar, Burak Oruç Süleyman Akkaya Şehriban Bozkurt, Ümmihan Özçelik ve Hatice Suat Bozkurt’ tan sert tepki geldi. “Siyasi hiçbir amacı olmayan, böylesine anlam ve duygusal yüklü bir filmi izletmek isteyen bir kadın vatandaşımızın şov uğruna bir tepki ile karşılaşması ve darp edilmesi bizleri son derece üzmüştür” diyen Yıldız, şöyle konuştu: “Yasal dava sürecini takip ederek hem kadına şiddet konusunda Derya hanımın, hem de tüm dünyada alkışlanan engelli kardeşlerimize umut olan Buğday Tanesi filmine can veren vekilimiz Serkan beyin yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.