DOLAR 32,5786 0.28%
EURO 34,7126 -0.14%
ALTIN 2.491,050,28
BITCOIN 20530313,60%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Selçuk’tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması
  • News 34
  • Eğitim
  • Bakan Selçuk’tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması

Bakan Selçuk’tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması

ABONE OL
Şubat 8, 2021 15:40
Bakan Selçuk’tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EBA TV’den canlı yayınlanan konuşmasında Bakan Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin zorluklarını en iyi öğretmenlerin bildiğini, engelleri aşmanın, uzakları yakın, her evi okul, her ekranı sınıf kılmanın uzmanının da yine öğretmenler olduğunu aktardı.
TRT EBA TV kanallarında 10 ayda, 10 bin ders videosu hazırlayarak çocuklara üç televizyon kanalından ulaştıklarını söyleyen Bakan Selçuk, açıklamasına şöyle devam etti:

“Şu bir gerçek ki zor günler; eğitiyor, geliştiriyor, insanın kapasitesinin sınırlarını yokluyor. Hepimiz eksikliklerimizin, ihtiyaçlarımızın farkına vardık. İçinde bulunduğumuz şartlar hepimizi bir dönüşüme tâbi kıldı. Ancak bu iş burada kalmayacak. Uzaktan eğitim, salgın önümüzden çekilse ve yüz yüze eğitime dönsek de eğitimde önemli bir rol oynamaya, hayatımızda yer almaya devam edecek. Bu çerçevede öğretmenlerimizin bireysel ve mesleki gelişimine yönelik 2020 yılında uzaktan eğitim sistemi üzerinden mesleki gelişim eğitimlerimizi 2 milyon 234 bin kontenjanla öğretmen ve okul yöneticilerimizin başvurusuna açtık.

Öğretmenlerimiz bireysel ve mesleki gelişimleri konusunda azim ve çaba gösterdiler. 1 milyon 373 bin 454 öğretmenimiz bu eğitimlere katıldı.” Selçuk, eğitimlerin uzaktan oluşunun, bu süreçte avantajlar da sağladığını, yüz yüze eğitime kıyasla çok sayıda öğretmenin farklı eğitimlere katılma imkânı bulup kendini geliştirdiğini ve uluslararası geçerliliği olan sertifika sahibi olduğunu söyledi.

‘400 BİN ÖĞRETMENİMİZİN BAŞVURUSUNA AÇTIK’

“Yarıyıl tatili ve 8-12 Şubat Mesleki Çalışma Döneminde 40 mesleki gelişim eğitimini uzaktan eğitim sistemi üzerinden 400 bin öğretmenimizin başvurusuna açtık.”
“Çağın gereklilikleri, şartların doğurduğu ihtiyaçlar, sizlerin beklentileri ve teklifleriniz doğrultusunda eğitimlerimiz artarak devam edecek. Yeni bir döneme başlarken biliyorum ki eğitimin şekli ve araçlarından çok; muhteva ve niteliğini dikkate alarak, edindiğiniz tecrübe ve yeni becerilerle her yerde, her şartta mesleğinizin gereklerini layıkıyla yerine getireceksiniz. Yeter ki sağlıklı olalım, birlikte olalım. Biz, her zaman sizlerin yanında olacağız. Salgın nedeniyle sınıfların kapısını kapatmak zorunda kaldığımız günden bu yana, evlatlarımız için gece gündüz ter döken, ‘Ziya Öğretmenim burası bizde’ diyen siz meslektaşlarım, tek tek her biriniz bizim için çok değerlisiniz. Öğrencilerimizin ve ülkemizin güzel geleceği size emanet. Hepinize başarılı bir eğitim öğretim dönemi diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.