DOLAR 32,2833 0.02%
EURO 35,0292 -0.17%
ALTIN 2.472,670,28
BITCOIN 21418580,58%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adıyla tarzıyla rap dünyasında bir başka
  • News 34
  • Genel
  • Adıyla tarzıyla rap dünyasında bir başka

Adıyla tarzıyla rap dünyasında bir başka

ABONE OL
Ocak 20, 2024 14:13
Adıyla tarzıyla rap dünyasında bir başka
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MUAFA RAP DÜNYASINDA BİR NUMARA

Başarılı müzisyen Gökşan Murat Göz ile sizin için konuştuk. Gazeteci yazar Cihat Dündar’ın sorularını yanıtlayan Gökşan Murat Göz 9 MM BELA adlı video klibi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Müzik dünyasına Muafa mahlası ile damga vuran ve müzik kariyeri ile ilgili bilinmeyenleri anlatan Gökşan Murat Göz Almanya’dan Türkiye’ye ulaşan başarılı müzik kariyeri ile sizlerle.

  

Öncelikle sizi tanımak isteriz.  Muafa kimdir?

Muafa’nın asıl ismi Gökşan Murat Göz’dür. 1987 yılında Almanya’nın  Frankfurt şehrinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini burada bitirdi. Hayatı maddi zorluk ve sıkıntılar ile geçmiş ve onu büyütmüştür. Asıl mesleği rente car olan Gökşan Murat Göz bunun dışında 300 kişiye istihdam sağladığı güvenlik şirketi vardır. 2016 yılında evlenen Gökşan Murat Göz, iki kız çocuğu babasıdır. 2020 yılında eşinden ayrılan Muafa kendini müziğe vermiştir.

Müzik kariyeriniz nasıl başladı?

2006 yılında, henüz 18 yaşındayken arkadaşlarım ile çıktığım  bu yolda hobi olarak müzik yapıyordum. 4 yıl boyunca hobi olarak devam ettim. O zamanlar hiçbir şey yayınlanmamıştı. Arkadaşlarım ile yaşadığım anlaşmazlık sonrası grup ayrıldı. Grup ayrılınca evlendim. Şirketimi kurdum. İki kız çocuğu babası oldum. Eşim ile ayrıldıktan sonra yaşadığım ruhsal boşluk beni müziğe geri döndürdü.

 

9 MM BELA adlı klibinizden bahseder misiniz?

Aslında ben Almanca rap yapıyordum. Daha önce hiç Türkçe rap yapmamıştım. Bir arkadaşın Türkçe rap yapar mısın diye sorması ben de deneme arzusu oluşturdu. O gece 9 MM BELA adlı rap eseri yazdım.Müzik alanında kariyer yapmak gibi bir hedefim yoktu. İşin bu üne ulaşacağını düşünmemiştim. Böyle olması çok da sevindiğim bir durum. Severek üretmeye devam ediyorum.

9 MM BELA şarkısını okuduktan sonra çok kişinin beğenisini topladı. Videolar çekerek popüler hale gelen arkadaşım 9 MM BELA video klibini bir günde çekti. Buraya kadar geleceğini bilmiyorduk, plansız oldu. Türkiye’ye gelince Zeki Sincar beyefendi ile tanıştım. O da 9 MM BELA klibini dinledi ve çok sevdi. Onun klibi yayınlaması ile yolculuk başladı.

 

Alanınızda ödüller aldınız. Sizce başarınızın sırrı nedir?

9 MM BELA ilk Türkçe rap parçam. Türkiye’de benim yaptığım rap tarzı çok farklı olduğu için ilgi gördü. Türkiye’ye rap alanında yeni bir tarz getirdim. Başarımın sebebi kimseye odaklanmadan kendi stilimi ortaya koymuş olmamdır. Şarkılarım yaşadıklarımı anlatıyor. Hayattan parçaların olması da ilgi görmesinin bir sebebi. Dinleyenler parçadaki gerçeği görüyor diye düşünüyorum.

Yeni çalışmalarınız nelerdir?

Farklı çalışmalarım var. Hem Türkçe hem Almanca rap yapabilmem büyük bir avantaj. Bu sene dört yeni klip çıkaracağım. İkisi Türkçe ikisi Almanca olacak. Hem Türkiye’de hem Almanya’da rap tarzının gelişmiş halini göreceksiniz. Dünyayı gerçekçi bir rap ile tanıştıracağım.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.