DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048277-2,24%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uzunyurt güven tazeledi

Uzunyurt güven tazeledi

ABONE OL
Şubat 1, 2024 20:30
Uzunyurt güven tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin önde gelen basın örgütlerinden biri olan Ordu Basın Kuruluşları Derneği (OBKD), 8. Olağan Kongresini 400’ü aşkın katılımcının iştirakiyle gerçekleşirken, karşısına aday çıkmayan Sefai Uzunyurt, yeniden seçilerek. güven tazeledi.

ORDU BASINININ BAŞKANI SEFAİ UZUNYURT

ORMESHA: Ordu, Karadeniz ve İstanbul yerel basını, Türkiye basın tarihi açısından önemli bir etkinlik olan Ordu Basın Kuruluşları Derneği kongresinde bir araya gelerek, dayanışmada bulunup, ortak hareket etme kararı aldı. Divan Başkanlığını Şule Perinçek, divan başkan yardımcılıklarını Funda Altaş Şimşit, Fatih Özdemir ve Gamze Hazine’nin yürüttüğü kongre, basın şehitleri ve tüm şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kongreye, Basın Konseyi Onursal Başkanı Oktay Ekşi,  DP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, USMER Başkanı Şule Perinçek, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Özkan Aydoğan’ın aralarında olduğu çok sayıda siyasi parti yöneticisi,

Feyzi Ünal’ın aralarında olduğu çok sayıda belediye başkan aday adayı, Şahlanış Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, İstanbul Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adil Koçalan,

Gazeteciler ve Basın Mensupları Derneği Başkanı Mithat Sayar, Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Ufuk Bulut, Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar,  Altaş TV Genel Müdürü Funda Altaş Şimşit, TV52 Genel Müdürü Fatih Özdemir,

Tokat TV Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aybakan, Karadeniz Vakfı Başkanı Yusuf Cevahir, Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, İstanbul Çevre Konseyi Başkanı Zafer Murat Çetintaş’ın da aralarında bulunduğu

 

çok sayıda siyasetçi, basın temsilcileri, sanatçı, akademisyen, iş insanı, muhtar, belediye meclis üyesi, STK başkanları ve farklı meslek mensup 400’ü aşkın davetli katılarak,destek verdiler.

Kongrede söz alan basın mensupları, yerel basının önemine vurgu yaparak, yerel basının halkın gerçek sorunlarını dile getirdiğini belirttiler.

OBKD Başkanı Sefai Uzunyurt, konuşmasında yerel basının sorunlarına değinerek, “Yazılı basın, yani gazeteler devri bitti, artık sosyal medya devri başladı, gazete çıkarmaya gerek yok” diye Türk halkını gazete okumaktan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Oysa her yıl dünyada gazete tirajları yüzde 4 artıyor. Gelişmiş ülkelerden Japonya’da günde 81 milyon gazete satılıyor. Türkiye’de ise bir günde satılabilen gazete miktarı ortalama 2 milyon. ‘Gazeteye gerek yok’ denmesinin sonucu olarak, Türkiye’de 50 yaşın üzerindeki her 100 kişiden 75’i sosyal medya kullanıyor, ama evine bir gazete bile almıyor. Bir kişinin Sosyal Medyada geçirdiği zaman Türkiye’de yaklaşık 5 saat iken, Almanya’da 1 saattir” dedi.

Yerel televizyonların sorunlarına da değinen Uzunyurt, “Karadeniz bölgesinin Altaş TV, TV52,  Çay TV, Kaçkar TV. Ekin TV, Kanal34 TV gibi televizyonları ile Türkiye’nin farklı illerinde yayın yapan yerel televizyonlar, Ulusal Kanal, Kanal 5 gibi başarılı yayın yapan ama reklam alamayan ulusal televizyonlar da  Türksat’a aynı parayı ödemeye zorlanıyor” diyerek, bu haksızlığa son verilmesini istedi.

OBKD Başkanı Uzunyurt, kongre salonunda bulunan 400’ü aşkın kişiye seslenerek, “Lütfen kendi il ve ilçenizden en az bir yerel gazeteye abone olunuz. Çocuklarınızın ve torunlarınızın bu gazeteleri okumalarını sağlayıp,  yerel televizyonlarımıza reklam desteği veriniz” dedi.

Türkiye’de gazete kağıdı üreten tek bir fabrika olmadığını da belirten Sefai Uzunyurt, “Gazete kağıdı dışarıdan dövizle alındığı için, fiyatlar her gün artmakta, gazete ve dergiler kağıda para yetiştirememekte, sayfalarını azaltmakta, hatta yayınını durdurmak zorunda kalmaktadır. Belediye yasasına ilave yapılarak, belediyelerin görevleri arasına, yerel basına resmi destek verme zorunluluğu getirilmelidir” dedi.

Basın şehitlerini unutmayan Başkan Uzunyurt, OBKD üyesi olup yaşamlarını kaybeden Talat Çabuk, Erol Güray, Metin Rüçhan, Şaban Arslan ve Akın Savaş Düz ve tüm basın şehitlerini saygı ve rahmetle andığını belirtti.

2008 yılında kurulmuş olup İstanbul’daki ilk ve tek İl basın derneği özelliğine sahip, Ordu Basın Kuruluşları Derneği bünyesinde; Kanal34 televizyonu, Altaş TV televizyonu, Son Haber gazetesi, TV52 televizyonu, Ordu Mesudiye Gazetesi, Ekin TV televizyonu, Beykoz Doğuş Haber gazetesi, İstanbul Ünye Haber gazetesi, 52 Basın Yayın dergisi, Kanal34 Radyo, Marka52 gazetesi,

Ordu Basın gazetesi, Tividya televizyonu, Yörem52 dergisi, İlke televizyonu, Alp Medya, Memleketim Tokat gazetesi, Edebiyat Magazin gazetesi, Türkiye Manşet gazetesi, Ekin TV, 08 Dergisi ve ORMES Haber Ajansı, Radyo Ekin yer alıp, basın tarihine katkı sunma başarısını gösteriyorlar.  

4 saat süren Ordu Basın Kuruluşları Derneği kongresinde yönetim kurulu üyeleri konuklarıyla tek tek ilgilenirken, yerel basının güçlenmesi ve sorunlarının çözülmesine yönelik çalışmalar yapılması kararı alarak, fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

OBKD Yönetim Kurulu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.