DOLAR 32,4993 0.27%
EURO 34,5977 0.28%
ALTIN 2.481,05-0,07
BITCOIN 2023327-2,85%
İstanbul
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Unutulmaz filmlerin yönetmeni Mehmet Ali Gündoğdu 50. Yıl Onur Ödülleri sahiplerini buldu
  • News 34
  • Eğitim
  • Unutulmaz filmlerin yönetmeni Mehmet Ali Gündoğdu 50. Yıl Onur Ödülleri sahiplerini buldu

Unutulmaz filmlerin yönetmeni Mehmet Ali Gündoğdu 50. Yıl Onur Ödülleri sahiplerini buldu

ABONE OL
Eylül 18, 2023 12:42
Unutulmaz filmlerin yönetmeni Mehmet Ali Gündoğdu 50. Yıl Onur Ödülleri sahiplerini buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk sinemasının kilometre taşlarından, yönetmen, yapımcı ve senarist Mehmet Ali Gündoğdu adına düzenlenen ” 50’nci Onur Ödülleri Töreni” Profilo Kültür Merkezi Gala Salonu’nda gerçekleşti.

Aslan Yapı A.Ş sponsorluğunda ve Nupel Yapım’ın organizasyonuyla gerçekleşen etkinlik, sanat iş ve medya dünyasının tanınan simalarını bir araya getirdi.  Mehmet Ali Gündoğdu’nun hayatının anlatıldığı “Yarım Asırlık Çınar” adlı belgeselle açılışı yapılan gecede  izleyenler duygu dolu anlar ve  nostaljik bir yolculuk yaşarken, usta yönetmen büyük alkış aldı.

Yeşilçam’ın efsane isimlerini bir araya getiren ödül töreninde gecenin sunuculuğunu Yaprak Tüter ve Erkan Bilgütay gerçekleştirirken, Yeşilçam oyuncusu Ergün Sözen ve Bahar Özmert’in özel olarak hazırladığı dans gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde  Özgün Müzik Sanatçısı Ekin Akbaş ve Pop Müzik Sanatçısı Sevgi Fırat, izleyenlere müzik ziyafeti vererek geceye renk kattılar.

Gecede genç nesiller unutulmadı

Ödül gecesinin mimarlarından organizatör Savaş Yuva yaptığı açıklamada; “Bu anlamlı geceyi düzenlemekte ki amacımız, Türk sinemasına emek veren sinema sanatçılarının ve onların izinden  giden yeni nesil yeteneklerin desteklenmesidir.  Değerli yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu’nun mirasını gelecek nesillere aktarmış olmak adına, böyle bir geceyi düzenlediğimiz için çok mutluyuz.” ifadesinde bulundu.

Sinemada 50’nci yıl

Mehmet Ali Gündoğdu’nun  sinema dünyasına yaptığı katkıları ve başarılarını izleyenlerle paylaşan Savaş Yuva,  usta yönetmeni sahneye çağırarak geceyle ilgili düşüncelerini paylaşmasını istedi.

Sahnede konuşma yapan usta yönetmen; “Sinemaya aşık olan birisi olarak 50’nci sanat yılımı sizlerle birlikte kutladığım için çok mutluyum. Bu özel gecenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yaptığım projelerin sinema için emek veren, ter döken yeni nesillere ilham olmasını diliyorum. Ayrıca genç arkadaşlarıma naçizane bir tavsiye olarak; kültürümüzü iyi tanımalarını, dünya sinemasındaki gelişmeleri takip etmelerini ve yeniliğe her zaman açık olmalarını öneriyorum. Bu söylediklerimi başarının formülü görsünler ve anlasınlar istiyorum.” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti.

” Sevgili eşim Saliha Gündoğdu ile  ilgili duygularımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Kendisi de  sinema dünyasına uzun yıllardır gönül vermiş kişilerden. Onunla bu güzel geceyi birlikte yaşamak ve sevincine ortak olmak benim için en büyük mutluluktur.”  O güzel enerjisiyle her zaman yanımda olduğu ve bana güvendiği için teşekkür ediyorum. diyerek sözlerini tamamladı.

Birlikte mutlular

Müzisyen, senarist ve yapımcı Saliha Gündoğdu ise duygularını şu şekilde paylaştı; “Sevgili eşim, 50 yılı aşkın bir zamandır sinema ve televizyon dünyasına emek verdi ve birçok insanın hayatına dokundu. Onunla bu özel geceyi paylaşmak ve bu sevincine birlikte yaşamak benim için de en büyük mutluluktur.” dedi.

Ustaya söz verdiler

Ödül gecesinde Gündoğdu’nun sinema ve televizyona kazandırdığı genç yetenekler, usta yönetmene gelecekle ilgili söz verdiler. Oyuncu ve yönetmen adayları, hocalarının izinden gideceklerini, ondan aldıkları bayrağı daha ileriye taşımak için mücadele edeceklerini, Türk sinema ve  televizyon kültürüne her zaman  değer katacaklarını söylediler.

İstanbul Medya Yayın Grubu olarak ödülümüzü aldık

Dijital yayıncılığın öncülerinden İstanbul Medya Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adil Koçalan da ödüle layık görülenler arasında yer aldı. Radyo Televizyon Üst Kurulunun Sakarya’da düzenlediği çalıştaydan dolayı geceye katılamayan Koçalan’ın ödülünü İstanbul Medya Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Özgür Cobutoğlu aldı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.