DOLAR 32,4723 0.1%
EURO 34,8626 0.32%
ALTIN 2.430,40-0,33
BITCOIN 2020661-2,73%
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UMUT HER ZAMAN VAR

UMUT HER ZAMAN VAR

ABONE OL
Ağustos 18, 2023 16:34
UMUT HER ZAMAN VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önceki dönem bakanlardan Yıldırım Aktuna’nın oğlu ve İYİ Parti İstanbul Eski İl Başkan Yardımcısı Oğul Aktuna, bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.


Oğul Aktuna, “ Ya siyasetten vazgeçecektim ya da bir çıkış yolu arayacaktım. Seçmen sandığa gitmek istemiyor, bu yüzden benim hareketim bir anlamda partisiz siyasettir. İlk hedefimiz İstanbul’da 39 ilçede örgütlenmek olacaktır. Bunun zor olmadığını görüyorum. Umut her zaman var” diyerek sözlerini sürdürdü. Hem muhalefete hem de iktidara alternatif olacak bir hareket başlatacağını duyuran Aktuna için bu hareket, hem iktidara hem de muhalefete karşı olacaktır. Türkiye’de kurulu olan müesses nizama karşı bir harekettir. Türk siyasetinin ezberini bozmak, içine düştüğü çıkmazdan çıkarmak, Türk Siyasetini yeni ve sağlıklı işleyen bir zemine çekmek için yola çıkan Aktuna, siyaseti ekonomik ve sosyal refah üzerinden yapacağını, iktidar ve muhalefetin geleneksel siyaset tarzının dışında bir hareket başlatma amacıyla bu adımı attığını ifade etti.
Oğul Aktuna, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, şunları aktardı: “Kendisi adaydı, kendisi kaybetti. Bütün “Altılı Masa” bileşenleri onu destekledi. Hatta dışarıdan HDP’nin de desteğini aldı, yani bütün Türkiye’nin desteğini aldığı halde kaybetti. Bu başarısızlığın sorumlusu olarak kendini görmüyor. Farklı sebepler öne sürüyor ve siyasi bedelini ödemek istemiyor. İYİ Parti de CHP de koltuk siyasetinden vazgeçmiyor, muhalefet parti olamıyor” değerlendirmesini yaptı .
Aktuna, başlattığı bu hareket ile parti kurulumunu hedeflediğini bildirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.