DOLAR 32,3717 0.16%
EURO 34,9790 -0.28%
ALTIN 2.324,280,22
BITCOIN 22727680,00%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UÇAN SÜPÜRGE HAYALLERDE KALMADI, ARTIK GERÇEKTEN UÇUYOR
  • News 34
  • Gündem
  • UÇAN SÜPÜRGE HAYALLERDE KALMADI, ARTIK GERÇEKTEN UÇUYOR

UÇAN SÜPÜRGE HAYALLERDE KALMADI, ARTIK GERÇEKTEN UÇUYOR

ABONE OL
Eylül 9, 2021 09:56
UÇAN SÜPÜRGE HAYALLERDE KALMADI, ARTIK GERÇEKTEN UÇUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da memur olarak çalışan Lise mezunu Koray Başsarı uçan süpürge icadını gerçekleştirdi.

Adana Adliyesinde memur olarak çalışan lise mezunu Koray Başsarı (32), son dönemde popüler olan robot süpürgelerden esinlenerek uçan süpürgesinin üretimini gerçekleştirmek istedi. Önce yazılımını ardından da tasarımını yapan Başsarı, yuvarlak bir tasarım ile süpürgesini hayata geçirdi.

Yerden 1 buçuk santimetre yükseğe çıkan süpürgenin AR-GE çalışmaları devam ederken, statik elektrikle çalışan ve havadan kalması manyetik sayesinde gerçekleşen uçan süpürgenin seri üretime geçirilmesi için destek bekleniyor.

Günümüzdeki akıllı süpürge makinelerini incelediğimizde yükseklikleri aşmalarında sorun olduğunu söyleyen Koray Başsarı ‘’Bunu düşünürken uçan süpürge geldi aklıma. 8 aydır bunun AR-GE çalışmasını yapıyorum. Manyetiği kullanıyor, manyetik sayesinde havada kalıyor ve yazılım ile de hangi yöne gidebileceğini ayarlayabiliyoruz. Ona komut gönderebiliyoruz. 5-6 aylık bir çalışmayla da sonlandırmayı düşünüyoruz. Statik elektrikle çekim yapmakta, planımız bu şekilde” diye konuştu.

Öte yandan 200 bin liralık bir yatırım ile uçan süpürgenin seri üretime hazır hale gelebileceğini belirten Başsarı, “Şuanda görüştüğümüz iş adamları var ve onların desteğiyle yol olmak istiyoruz. 200 bin TL gibi bir rakam şuanda gerekiyor. Firmaların teklifleri oldu. Uçan süpürge gerçek oldu, geleceğin süpürgesi diyebiliriz. Ben bunu geleceğin teknolojisi olarak görüyorum. Uzay teknolojisini ilk olarak evlerde başlatmış olacağız. Bunu yurt dışına satarak döviz elde edebiliriz. Milyarlarca eve bunu sunabiliriz” dedi.

Fatma Ceylan

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.