DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050708-2,25%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adalet Divanı’nın İsrail kararını değerlendirdi
  • News 34
  • dünya
  • TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adalet Divanı’nın İsrail kararını değerlendirdi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adalet Divanı’nın İsrail kararını değerlendirdi

ABONE OL
Ocak 29, 2024 16:00
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adalet Divanı’nın İsrail kararını değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, ULUSLARARASI ADALET DİVANININ İSRAİL HAKKINDAKİ KARARINI DEĞERLENDİRDİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Uluslararası Adalet Divanının (UAD), İsrail aleyhine açılan “soykırım” davasında ihtiyati tedbir kararı vermesine ilişkin “Gazze’de işlediği savaş ve insanlık suçları için Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanan İsrail hakkında verilen ara karar, İsrail’e karşı insanlık cephesinin haklılığını ispatlar nitelikte atılan ilk adım olması açısından önemlidir.” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Uluslararası Adalet Divanının kararına yönelik şunları kaydetti:

“Gazze’de işlediği savaş ve insanlık suçları için Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanan İsrail hakkında verilen ara karar, İsrail’e karşı insanlık cephesinin haklılığını ispatlar nitelikte atılan ilk adım olması açısından önemlidir. Şimdi, acilen tüm dünya Gazze’de yaşanan katliamları durdurmalı, insani yardımları bir an önce Gazze’ye ulaştırmalı ve uluslararası hukuk, bu eli kanlı katilleri yargılayarak hak ettikleri cezaları vermelidir. Bu davaya öncülük eden Güney Afrika Cumhuriyeti’ne, davayı yerinde takip eden milletvekillerimize ve bu mücadeleyi omuzlayan hukukçulara insanlık adına teşekkür ediyorum.”

TBMM-BHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.