DOLAR 32,3637 0.13%
EURO 34,9687 -0.33%
ALTIN 2.323,700,20
BITCOIN 22735561,09%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Siyasi tanıtımlara yeni soluk şart

Siyasi tanıtımlara yeni soluk şart

ABONE OL
Nisan 22, 2022 10:27
Siyasi tanıtımlara yeni soluk şart
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçim yaklaşıyor ve seçimlerde en önemli sorun seçmeni etkileyerek oy alabilmek. Fakat seçmenin oyunu almak özellikle ekonomik kriz dönemlerinde ciddi zorluklar içeriyor. Şu an Türkiye’de aktif olarak yüz yirminin üzerinde siyasi parti var.

Bu kadar çok partinin elbette binlerce aday adayı ve bunlar arasındaki siyasi tanıtımlarına ek olarak adaylığı alanların Türkiye çapında ve seçim bölgelerinde yerel olarak tanıtımları da işin içine girince hemen akla bu kadar aday nasıl kendini ifade ederek ön plana çıkmalı sorusu geliyor? Ya da geleneksel tanıtım yolları ile bu artık mümkün mü? Konuyla ilgili Türkiye’nin birçok bölgesinde seçim çalışmaları yürütmüş ve birçok aday ile çalışmış en iyi siyasal iletişimcilerden biri olan SubBrand Marka ve İletişim Ajansı Başkanı Mustafa Solmaz ile görüştük. Mustafa Solmaz yaptığı açıklamada; “Siyasal iletişim maalesef parti ve aday enflasyonu yaşıyor” dedi. “Biz iletişimciler buna bolluk paradoksu diyoruz. Her seçime giren aday ve parti kendini eşsiz ve dikkat çekici buluyor. Fakat bu sadece bir illüzyon. Çünkü seçmen sadece o partiyi ya da adayı görmüyor. Seçmen gün içinde ya da seçim döneminde tüm partilerin ve on binlerce adayın propagandasına aynı anda maruz kalıyor. Buradaki sorun ise ‘Dikkat’ denilen hazinenin son derece sınırlı olması. Bu durumda bizi Aday ya da parti olarak nasıl dikkat çekmemiz gerektiği konusuna getiriyor. Çünkü oy almak istediğimiz seçmenin gözünde hemen hemen aynı işe yaramayan yollarla propaganda yapmaya çalışan binlerce kişiden biri olduğumuzu unutmamalıyız. Şunu söylemem gerekirse artık atadan dededen kalma klasik yollarla özellikle genç yetişen nesile ulaşmak imkânsız. Çünkü bu nesil dijital ve global bir Dünyada Marka bilinci ile yetişti. Eğer gerçekten oy almak isteniyorsa oyunun kuralları aşırı derecede değişti ve buna ayak uyduramayanlar maalesef yok olacak. Seçim işlerinde doğal amacımız aslında Ülkenin kazanması. Bunun için de doğru adayların tutarlı bir marka kimliği oluşturularak tanıtılması ve Siyasal İletişimde yeni soluklarla hareket etmesi şart. Kazanmak isteyen aday ve siyasi partilerin atadan dededen kalma yöntemleri gömerek çağdaş yöntemler için uzmanlarla çalışması kaçınılmaz bir gerçek ya da kazanmak ve kaybetmek arasındaki kesin gerçek diyebiliriz” dedi. http://www.subbrand.com.tr

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.