DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2074648-2,72%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SELDE ÖLDÜ ZANNEDİLDİ

SELDE ÖLDÜ ZANNEDİLDİ

ABONE OL
Ağustos 14, 2021 11:38
SELDE ÖLDÜ ZANNEDİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kastamonu’da çarşamba günü etkili olan şiddetli yağış beraberinde Bozkurt, Azdavay, Pınarbaşı, Küre, İnebolu, Cide ve Abana ilçelerinde sel felaketini getirmişti. Selin etkisiyle göle dönen cadde ve sokaklar su altında kaldı, ev ve iş yerlerini de su basmıştı, çok sayıda araç ise sele kapıldı.

34 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinde, 5 bin 400 nüfuslu Bozkurt ilçesi büyük yıkıma uğradı. Sel bölgelerinde arama ve kurtarma ekipleri ile güvenlik güçlerinin yoğun çalışmaları devam ediyor.

Bozkurt ilçesindeki evinde 3 çocuğu ile yemek yerken sel felaketine yakalanan Elif Yüksel ise 1 gün mahsur kaldı. Dalgıç polisler ve İHH ekipleri tarafından ilk olarak 2 buçuk yaşındaki kızı ile birlikte helikopterle evin çatısından kurtarılan Yüksel, güvenli bölgeye alındı. Ardından Yüksel’in 11 yaşındaki oğlu ile 1 yaşındaki bebeği Osman Metin kurtarıldı. Annesinden ayrı kalan 2 çocuğa da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şefkat gösterdi. Osman Metin’in üşüdüğünü fark eden Bakan Soylu, çıkardığı montuna çocuğu sararak ısıtmaya çalıştı. Tüm ihtiyaçlarını giderilen çocuklar, KYK yurduna alındı.

“Süleyman Soylu montunu açmış ve oğlumu içine almış”

Oğlunu, Süleyman Soylu’nun kucağına görünce çok mutlu olduğunu vurgulayan Yüksel, “Videoları aradım ama bulamadım. İster istemez çocuğumun kurtarılma anını merak ettim. Daha sonra gördüm ve çok mutlu oldum. Oğlumun ayakları çıplaktı, o an elime şort geçtiği için onu giydirmiştim. Üstünde de mont vardı. Çatıda da çok üşümüştü zaten. Süleyman Soylu montunu açmış ve oğlumu içine almış. Daha sonra ekiplere vermiş Hiç ağlamamış, çok mutlu görünüyordu.” İfadelerini kullandı.

’Öldü zannedildim, cehennemi yaşadık…’’

Selde hayatını kaybettiği sanılan Elif Yüksel “Sanırım benim oradaki komşum sele kapılmış. Kadını ve benim oğlumu tek başına görünce beni öldü zannedilip haber yapılmış. Telefonum açılınca yakınlarım beni arayıp, ‘seni öldü zannetmiştik çok ağladık’ dediler. Annem de ulaşamamıştı bana. Bu haberi ilk onlar görse çok kötü olurlardı. Kızgın değilim kimseye, çünkü ben cehennemin içinden çıktım. Çok sevdiklerimiz öldü. Merhabalaştığımız insanlar gitti. Cehennemi yaşadık, ‘herhalde kıyamet kopuyor’ diye düşündüm.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.