DOLAR 32,3757 0.24%
EURO 35,0228 0.38%
ALTIN 2.396,800,16
BITCOIN 1985461-1,66%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sektörün değerli ESER’i

Sektörün değerli ESER’i

ABONE OL
Temmuz 5, 2023 16:22
Sektörün değerli ESER’i
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UZMANINDAN SEKTÖRE DAİR ALTIN BİLGİLER 

Başarılı Uzman Estetiysen Selma Eser ile sizin için konuştuk. Gazeteci- yazar Cihat DÜNDAR’ın sorularını yanıtlayan Selma Eser mesleki bilgi birikimini gazetemiz aracılığıyla paylaştı. İlginizi çekecek cilt bakım çeşitleri ve sektöre yenilik katan Selma Eser’den önemli bilgiler barındıran keyifli sohbetimiz sizlerle.

 

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Selma Eser kimdir? 

Selma Eser üç yaşından beri Almanya’da büyümüş, tahsilini Eczacı Teknik Asistanlığı yaparak  bitirmiştir. Güzellik sektörüne atılıp, eğitimini ve bilgisini tıp uzmanlığıyla  daha da ileriye götürerek danışanlarının gençleşmesinde, kendi  ruh ve bedenlerinde mutlu olabilmelerinin yollarını keşfetmeleri için destek veren başarılı bir uzman estetiysen. Brançında geniş, donanımlı ve  günümüzün en iyi teknolojik cihazlarıyla hizmet  veriyor.

 

YENİLİKÇİ, MÜCADELECİ 

Evimde iki yetişkin çocuğun annesi olan, onları tek başına büyütmüş , hayatlarını kazanmaları ve en iyi yerlere gelmeleri için mücadele etmiş güzel bir anneyim. Dışarda, brançında en güzel hizmeti veren başarılı bir iş kadını. Bir çok şeyde ve güzellik alanında  sürekli kendini yenileyen, öne doğru bakan  ve yerinde durmayan, öğrenmeyi kendine görev bilmiş biriyim.

 

KENDİNE GÜVENEN GÜZEL BİR RUH

Dans etmeyi seven, ülkelere gezi sevdası olan, araştıran, inişleriyle çıkışlarıyla yerinde çılgın olan, riskten korkmayan, değerleri olan hissiyatlarına ve kendine güvenen güzel bir ruhum.

Uzman Estetiysen olarak birçok hizmet veriyorsunuz ve Almanya’da bir marka olmuş durumdasınız. Sizi bu mesleğe yönlendiren nedir? 

Çocukluğumda hafızamda kalan yengemin kendi yüzünü sürekli çenesine yasmakla kapatması. Yüzünü utanarak bize dahi  gösterememesi hiç aklımdan çıkmadı. Gizli gizli yüzünü jiletle her gün tıraş etmesi…  Bir gün tesadüfen denk geldim amcamın bu yüzden ona neler söylediğine. Gözlerinden akan gözyaşları hâlâ dün gibi aklımda.  Yüzdeki ve vücuttaki tüy yüzünden çiftlerin  arasında mesafe ve sorun olması, kadının kendi vücuduyla barışık olmaması, sırf bu yüzden kendini, bacağını, kolunu sevmemesi, kendiyle barışık olmaması ve sırf bu yüzden özgüvenli olmadığı hep dikkatimi çekmişti.

 

KARİYERİME İLK ADIMI BÖYLECE ATMIŞ OLDUM 

Orada başladı bende bir çözüm yolu arama isteği.  Bir şey yapmalı. Böyle bir eziyeti hiçbir kadın yaşamamalı. O dönemde kuaföre gitmek, bakım adına bir şey yaptırmak günümüzdeki gibi popüler değildi. Ta o zamandan aklımda kaldı çözüm odaklı, genç ve güzel kalabilmek. Günümüzde de hâlâ bunları yaşayan  gençlerimizin ve kadınlarımızın lazer seansından sonraki mutluluklarını benimle paylaşmalarının hazzını anlatamam. “İşte insanı mutlu etmek, mutluluğu paylaşmak bu” diyorum. Hayatlarına iz bırakıp hatırlanmak kadar değerli bir şey yok sanırım.

 

SADECE KADIN DEĞİL ERKEKTE BAKIMA ÖNEM VERMELİ

Güzel, genç ve pürüzsüz bir cildim olması dolayısıyla birçok  kadın ile ortak noktamızın gençlik ve güzellik arzusu olduğunu anladığımdan, ne beklentisi olduğunu bildiğimden çözüm odaklı olup en iyisini öğrenip uygulamada başarılı sonuçlar  ortaya çıkartabilmek için harekete geçtim. Tüyler ve yüzdeki deformasyonlar sadece kadınların sorunları değil. O yüzden erkeklerin de işini kolaylaştırıyor. Erkekte bakımlı olmalı. Bu arada tabii ki erkekleri de göz ardı etmemeli. Lazer birçok erkeğinde probleminin kalıcı çözümü olduğunu, onların da günümüzün bakımlarından kesinlikle faydalanması gerektiğini  iki erkek çocuğu annesi olarak söylüyorum.

En çok uygulama yapılan bölge neresidir ve estetik uygulamaya gereksinim duyan yaş aralığı kaçtır? 

ERGENLİK DÖNEMİ İLE BİRLİKTE BAKIM HAYATI DA BAŞLAR 

Lazer uygulamada bayanların genel olarak yüzdeki tüyleri ve vücuttaki rahatsız olduğu bütün tüyleri için uygulama oluyor. Yani pürüzsüz ve güzel olmak istiyorlar. Erkekler de yine temiz yanak, boğaz, kaş ve enseyi tercih ediyorlar. Yüzde temiz bir estetik çıkıyor ortaya.

 

Çok rahatsız verici bir problem olan kıl dönmesinde kıllar çok sert olduğundan tıraş sonrası tahriş ve sivilcelenmeler olabildiği için kıllarından, koltuk altı, göğüs ve karın, kol gibi tüylerden tamamen kurtulma arzusu  olmasa da hayatları daha da kaliteli oluyor. Yaş ortalaması olarak kadın veya erkek ergenliğe girdiğinde ve tabii sonrasında yapılabilir. Yalnız ergenlik döneminde olanlarda kılların bitmese de bayağı azaldığını ve rahat bir dönem geçirdiklerini belirtmek isterim. Geri kalan tüyleri ergenlik sonrası tamamen  birkaç seansla biter.

 

Bir Türk olarak anavatan Türkiye’de bir şube açmayı düşünüyor musunuz? 

İŞİMİ TÜRKİYE’DE DE BİR NUMARALI MARKA OLARAK YAPABİLİRİM

Türkiye’nin her coğrafyasında  Beauty  sektöründe  başarılı salonların olduğunu bilmek gurur verici. İşlerini ciddiye alarak yapan güzel salonlar var. Fakat bilgili, donanımlı olarak uygulamada başarılı sonuçlar çıkarttığımızdan, Avrupa ve Türkiye piyasasını yakından takip ediyorum.  Ülkemde de en iyisi olabileceğimizi biliyorum.

 

Ne tür uygulama ve hizmetleriniz var? Okurlarımızın bilgi sahibi olması için anlatır mısınız? 

Pürüzsüz  bir cilde sahip olmak için lazer epilasyon alexandrit, diod ve NDYAG tekniği kullanıyoruz. Genç kalma ve güzelleşme ile ilgili çeşitli metotlar.  Golden Needling RF, Gençlik Aşısı, Notox, Carbonpeeling, Akne ve yırtık tedavisi, Lokal İncelme ve selülit tedavisi. Co2 fraktionel uygulama, Mona Lisa touch.

SERTİFİKALI EĞİTİMLER İLE SEKTÖRE YENİ İSİMLER KAZANDIRIYORUM

Lazer epilasyon, Kolajen ip, Plasmapen, Notox, Microneedling, BBGLOW Diamantbrasion, Radiofrekans, Saç simülasyonu gibi sertifikalı eğitimler veriyoruz. NOTOX uygulaması bir nevi Botox işlevi görüyor ama botox değil. Yüzdeki gerilmeyle birlikte yüz mimiklerinizi oynatabiliyorsunuz. Doğal görünüm ve besleyici özelliğe sahip içeriği. Avrupa’da ve Almanya’da tamamen piyasada yeni.  Ürünü kozmetik sektöründe estetisyenler de kullanılabilirler.  Ayrıca Notox şirketin eğitmeniyim. Ürünlerini kullanabilmeleri için eğitim veriyorum. Bilgi almak için WhatsApp ve instagram üzerinden ulaşabilirler.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.