DOLAR 32,5903 0.35%
EURO 34,8758 0.38%
ALTIN 2.499,430,62
BITCOIN 21049791,65%
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

RUMELİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN ADİL KOÇALAN’A ANLAMLI ÖDÜL
  • News 34
  • Gündem
  • RUMELİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN ADİL KOÇALAN’A ANLAMLI ÖDÜL

RUMELİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN ADİL KOÇALAN’A ANLAMLI ÖDÜL

ABONE OL
Eylül 3, 2021 14:06
RUMELİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN ADİL KOÇALAN’A ANLAMLI ÖDÜL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başarılarına bir yenisini daha ekleyen İstanbul Medya Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Dijital Medya Derneği Başkanı Adil Koçalan, İstanbul Rumeli Üniversitesi ve LOB’IN İnternational iş birliğinde düzenlenen Kıbrıs Sempozyumu’nda ödüle layık görüldü.

Başarı ödülüne layık görülen Adil Koçalan, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H.Tamer Dodurka ve LOB’IN İnternational Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ustaoğlu’na teşekkür etti ve ‘’Bu sempozyumun Yavru Vatan Kıbrıs’ımıza hayırlı olmasını diyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milletvekili, Ulusal Birlik Partsi Genel Sekreteri ve Maraş Açılımı Komisyonu Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu, Adil Koçalan’dan Kıbrıs için medya desteği konusunda görüş alış-verişinde bulundu. Kocalan, ‘’İstanbul Medya Yayın Grubu olarak daima yanınızda olacağız.’’ dedi.

Sempozyumda, ‘’Kıbrıs’ın Ekonomik Açıdan Geleceği ve ‘’Kıbrıs’ın Siyasi Açıdan Vizyonu ‘’ konuları ele alındı.

İstanbul’da gerçekleşen ‘’Ekonomik ve Siyasi Açıdan Gelecek Vizyonu’’ Kıbrıs Sempozyumu’nda adadaki son durum, gelişmeler, sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Konuşmacılar arasında bulunan KKTC Milletvekili, Ulusal Birlik Partsi Genel Sekreteri ve Maraş Açılımı Komisyonu Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu, Maraş’ı sonunda açtıklarını ve bölgeyi yeni yatırımlarla ekonomiye kazandırmak istediklerini belirterek, 1974 sonrası devam eden federasyon ve çift devletli çözüm tartışmalarına da değindi, ‘’ Şimdiye kadar yıllarca federasyon için çalışmalar yaptık ama artık farklı bir sürece girdik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da ifade ettiği iki devletli çözüm modeliyle artık Rum kesiminin bizi masada oyalamasını beklemeyeceğiz.  Adada her zaman yapıcı olan KKTC yönetimi ve halkı oldu. Artık yeni dış politika anlaşmamızı ortaya koyduk, Uluslararası eşit statü talebinde bulunduk ve bunu tüm platformlarda ifade ettik. Artık kendi kendimizi yönetme talebimiz var.’’ ifadelerini kullandı.

Ak Parti Sakarya Milletvekili ve Türkiye – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye arasındaki tarihi bağlara dikkat çekerek KKTC’nin Türkiye’de tanınırlığı için daha fazla çalışmaların yapılmasını gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs sorununun sona erdiğini vurgulayan Av. Bedia Teymur, ‘’ Kıbrıs’ın bir sorun adası olduğunu dünya gündeminden çıkarmamız gerekir. Bunun yolu ise turizm, spor ve kültürel faaliyetlere ağırlık vermektir. Kıbrıs, Türk toplumunu kültür ve spor etkinlikleriyle tanımalıdır. KKTC jeopolitik konumu itibari ile buna çok elverişlidir. Hep birlikte Akdeniz’de bir cazibe merkezi oluşturabiliriz.’’ dedi.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Mucip Gökçen de Kıbrıs sorununda Türkiye’nin ve KKTC’nin her zaman yapıcı bir rol aldığını belirterek, ‘’ Türkiye açısından aslında bir sorun yok. Türkiye kendi kararını vermiş, uluslararası anlaşmaların Türkiye’ye verdiği yetkilerle Kıbrıs’ta tek taraflı hareket etme arzusu gösteren Rumlara karşı bağımsızlığını kazanan KKTC’yi kurdu. Hem Türkiye için hem de Kıbrıs Türkleri için müspet gelişmeler sağladı.’’ ifadelerinde bulundu.

Lob’in İnternetional Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ustaoğlu Kıbrıs Sempozyumu’nda yaptığı açıklamada, sorunların hala devam ettiğini öne sürerek ‘’ KKTC ne bir yavru vatan, ne de bir bağımsız vatan olabildi. Bu federasyon ve her iki devletli çözüm seçenekleri arasında Cumhurbaşkanımızın iki devletli çözümü dillendirmesi bizi çok heyecanlandırdı. Bu heyecanı diri tutmak ve güçlendirmek için biz de bu sempozyumla destek vermek istedik. Burada alınan kararların geleceğe ışık tutacağına inanıyorum. Kıbrıs’ı birlikte paylaşacağız, sorunları birlikte çözeceğiz.’’ diye konuştu.

Sempozyum sonunda çok sayıda sektöründe seçkin isimler ödüle layık görüldü.

FATMA CEYLAN / NEWS 34

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.