DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20725110,77%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

PENTAGON’DAN AFGANİSTAN AÇIKLAMASI: TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ – TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU
  • News 34
  • Gündem
  • PENTAGON’DAN AFGANİSTAN AÇIKLAMASI: TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ – TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU

PENTAGON’DAN AFGANİSTAN AÇIKLAMASI: TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ – TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU

ABONE OL
Ağustos 17, 2021 15:08
PENTAGON’DAN AFGANİSTAN AÇIKLAMASI: TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ – TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Kabil Havalimanı’nda tüm askeri ve sivil uçuşların durdurulduğunu bildirdi

Afganistan’da Taliban’ın ilerleyişi devam ederken, ülkeden kaçmak isteyen sivillerin pistleri işgal etmesi nedeniyle uçuşları engellediği belirtildi. Birçok ülke tarafından tahliye operasyonlarının yürütüldüğü havaalanında sivillerin pistleri işgal etmesi izdihama neden oldu, o görüntüler kameralara saniye saniye yansıdı. Tahliye operasyonlarının yürütüldüğü Kabil Havaalanı’ndaki tahliyeler sırasında 7 kişi hayatını kaybetti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada, Kabil Havaalanında tüm askeri ve sivil uçuşların durdurulduğunu bildirerek, “ABD askeri güçleri, bölgeyi insanlardan temizlemek için Türk ve diğer uluslararası güçler ile çalışıyor. Bunun ne kadar süreceğini bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, daha önce yaptığı açıklamada, Taliban’a karşı cumhurbaşkanı olarak vatanını savunmaya devam edeceğini belirtmişti. Eşref Gani, Taliban’ın başkent Kabil’e girmesinin ardından, akşam saatlerinde Kabil Havalimanı’ndan kalkan bir uçakla ülkesinden ayrıldı.

Gani’nin ayrıldığını sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile doğrulayan Afganistan Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah  “Afganistan’ı zor zamanda terk etti. Allah ondan hesap soracak.” ifadelerini kullandı.

Afganistan Savunma Bakanı Vekili Bismillah Muhammedi ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Ellerimizi arkamızdan bağladılar ve vatanı sattılar. Gani ve ekibine lanet olsun.” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.