DOLAR 32,5947 0.34%
EURO 34,8190 0.18%
ALTIN 2.507,460,93
BITCOIN 20995682,98%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ORHAN AYDIN:  ‘’KÜRESEL RESESYON KAPIDA, ABD MAKAS DEĞİŞTİRECEK FAİZLERİ İNDİRECEK’’
  • News 34
  • Genel
  • ORHAN AYDIN:  ‘’KÜRESEL RESESYON KAPIDA, ABD MAKAS DEĞİŞTİRECEK FAİZLERİ İNDİRECEK’’

ORHAN AYDIN:  ‘’KÜRESEL RESESYON KAPIDA, ABD MAKAS DEĞİŞTİRECEK FAİZLERİ İNDİRECEK’’

ABONE OL
Mart 27, 2023 10:46
ORHAN AYDIN:  ‘’KÜRESEL RESESYON KAPIDA, ABD MAKAS DEĞİŞTİRECEK FAİZLERİ İNDİRECEK’’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ABD’de başlayan ve Avrupa’daki bankaları da etkilemeye başlayan bankacılık sektöründeki risklerin küresel ekonomiyi etkileyeceğini bunun da beraberinde resesyona sebebiyet vereceğini belirtti. Başkan Aydın ayrıca ABD merkez bankası FED’in ekonomide yol haritasında makas değiştirerek yaz aylarının başından itibaren Türkiye gibi faiz indirimine gitmeye başlayacağını öngördüklerini söyledi.  

ASKON  Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti; 

Küresel ekonomide gelişen olaylar karışık bir seyirde devam ediyor. Başta ABD’de başlayan ve Avrupa’daki bankacılık sektörünü tehdit eden gelişmeler bazı tedbirleri şimdiden almamız gerektiğini bizlere işaret ediyor. Sektördeki belirsizlik ortamı varlık fiyatları üzerindeki etkisini sürdürürken, ihtiyatlı davranmak isteyen bankaların da kredi musluklarını kısacağı da aşikar gözüküyor. Bankacılık sektöründeki belirsizlikler küresel ekonomide genel anlamda resesyona gebe. Bütün bu gelişmeler karşısında Amerika Merkez Bankası (FED)’inde bu denklemin dışında kalacağını düşünmüyoruz. FED’te ekonomi yol haritasında makas değiştirerek Türkiye gibi ihtiyatlı duruş sergileyecek ve  yaz ayların başında faizlerde indirim yapacaktır. Her defasında vurguluyoruz, pandemi, savaşlar, küresel iklim değişikliği gibi nedenler bolluğu ortadan kaldırmış durumda. Bu belirsizlik ortamında yarınlara güçlü çıkabilmek için bugünden ihtiyatlı davranarak her alanda bilinçli yatırımlarla yol almamız gerekmektedir. Bu bilinçle davranırsak kaynakları verimli kullanır ve yarınlara güçlü bir şekilde çıkarız.   

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.