DOLAR 32,4518 0.23%
EURO 35,2011 0%
ALTIN 2.325,290,27
BITCOIN 23018503,00%
İstanbul
16°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ordu’da bir ilk

Ordu’da bir ilk

ABONE OL
Aralık 30, 2022 21:27
Ordu’da bir ilk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okul öncesi eğitim alanında faaliyet gösteren Özel Ordu Dokuz Renk Anaokulu okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek için sivil toplum örgütleri ile bilgilendirme kahvaltıları düzenliyor.


Gelenekselleştirilmek istenen kahvaltı programlarının ilkinde Özel Dokuz Renk Anaokulu’nun konukları Ordu İnternet Gazetecileri Medya iletişim ve Bilişim Derneği’nin yöneticileri oldu.
Kahvaltıda misafirlerine hoş geldin konuşması yapan Özel Dokuz Renk Anaokulu Müdüresi Hülya Özkan ŞAHİN çocukların kişilik gelişimlerinde okul öncesi eğitimin önemli bir yerinin olduğuna işaret etti ve akademik eğitimin aslında 3 yaşından itibaren başladığına dikkat çekti.

 

Okul öncesi eğitim alan çocukların ilkokul, ortaokul, lise gibi diğer akademik eğitim aşamalarında kendilerine özgüveni daha yüksek olan bireyler olarak eğitimlerine devam ettiğini belirten Hülya Özkan ŞAHİN bu tür eğitim kurumlarının sayılarının gerek özel sektörde gerekse kamuda artırılmasının bir ihtiyaç olduğuna işaret ederek; “Tüm çocuklarımız böyle bir kazanımdan mutlaka hakkına düşeni almalıdır.” dedi.
Ordu İnternet Gazetecileri Medya İletişim ve Bilişim Derneği Başkanı Bahtiyar KAHVECİ de ev sahiplikleri nedeniyle Özel Dokuz Renk Anaokulu yöneticilerine ve idarecilerine teşekkür etti.
Dernek Başkanı Bahtiyar KAHVECİ artık çocukların internet ile okul öncesi eğitim çağında tanıştıklarını ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya eğilimlerinin oldukça fazla olduğunu hatırlatırken, çocuklara doğru İnternet kullanımının mutlaka öğretilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kurum öğretmenlerinden Rabia Büşra ÇAKIR ise okul öncesi eğitimin çocukların sonraki akademik eğitimlerine katkılarını şu cümlelerle özetledi.
“Okul öncesi eğitimin amacı çocukların beden, zihin ve duyu gelişimini desteklemek, iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak, onları ilkokula hazırlamaktır.
Okul öncesi dönem beyin gelişiminin en hızlı ve yoğun yaşandığı bir dönemdir. Bu da bilişsel, dil, motor, sosyal ve duygusal gelişim için güçlü bir zemin oluşturur. Bu kapsamda destekleyici bir çevrenin oluşturulması çok önemlidir. Biz de Dokuz Renk Anaokulu olarak bu gelişim alanlarını her yönüyle destekleyecek şekilde uygulamalar yapmaktayız.”
Anaokulu Psikoloğu Merve Nur GÜZELORDU da okul öncesi eğitimin çocukların sosyal gelişimlerine çok önemli katkılar sağladığını ifade ederek şunları söyledi.
“Sosyalleşme de aile akran ve kitle iletişim araçları önemli bir etkiye sahiptir. Çocukların sosyalleşmesinde aileden sonraki en önemli kurum okul öncesi eğitim kurumlarıdır. Okul öncesi dönemde çocuk ebeveynlerinden uzakta, tek başına bulunduğu ortama ayak uydurmayı öğrenir, kendi işini kendi yapması, sorunlarını kendi halletmesi ve bazı kararlara kendisinin vermesi gerekir. Bu sayede çocuk hem sosyalleşmeyi öğrenir hem de kendine olan güveni ve bağım duygusu gelişir.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.