DOLAR 32,3385 0.23%
EURO 35,1063 -0.16%
ALTIN 2.307,701,34
BITCOIN 22855212,78%
İstanbul
16°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

OMEGA3 BESİN DEPOSU BALIKLAR TEZGAHLARDA YERİNİ ALMAYA BAŞLADI
  • News 34
  • Gündem
  • OMEGA3 BESİN DEPOSU BALIKLAR TEZGAHLARDA YERİNİ ALMAYA BAŞLADI

OMEGA3 BESİN DEPOSU BALIKLAR TEZGAHLARDA YERİNİ ALMAYA BAŞLADI

ABONE OL
Eylül 7, 2021 10:22
OMEGA3 BESİN DEPOSU BALIKLAR TEZGAHLARDA YERİNİ ALMAYA BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizlere açılan balıkçılar 1 haftalık avlanmanın ardından dönüş yapmaya başladı. Omega3 besin deposu balıklar tezgahlarda yerini aldı.

Av yasağının sona ermesinin ardında denize açılan balıkçılar 1 haftalık avlanmanın ardından dönüş yapmaya başladı. Tezgahları süsleyen balıklar vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Balıklar arsında hamsiye rağbet görülürken, palamut denizden az çıkması nedeniyle tercihler arasında daha az bulundu.

Hamsi bereketiyle tezgahlarda yerini alırken vatandaşın yüzünü güldürdü ancak palamutun hayal kırıklığı yaşattığını ifade eden balıkçı Tuncay Kılıç “Palamut hayal kırıklığına uğrattı. Bu sene palamut yok. Çok az durumda. Bu yüzden de tezgahlarda palamut çok gözükmüyor. Hamsi çok iyi. Yerli hamsi çıkmaya başladı. Lezzeti gayet yerinde palamutun eksikliğini galiba hamsi ile tamamlayacağız. Haricinde diğer balıklarda mevcut. İnşallah bereketli bir sezon olacak ama palamuttan umudumuz yok artık. Palamut olmayacak gibi duruyor. Denizlerde bütün balıklar aynı anda olmuyor. Palamutun çok olduğu zaman hamsi eksiliyor. Bu sene çinekop, lüfer gibi balıkların bolluğu ile dolacak gibi gözüküyor. İlerleyen zamanlarda onları da hissedeceğiz. Palamut her sene olmuyor. Bir sene oluyor. Bir sene olmuyor. Hamsi yine öyle ama şu anda hamsi gayet iyi durumda. Denize çıkan balıkçılar ile görüşüyoruz, hamsinin Karadeniz’de gayet iyi durumda olduğunu söylüyorlar. Şu anda yerli hamsimiz bu zamanlarda tezgahlarda olmuyordu ama şimdi tezgaha geldi. Erken olmasına rağmen bu bolluktan insanlarda bizde faydalanacağız.” şeklinde konuştu.

Hamsinin kilosu 25 TL
Balık fiyatlarının çok yüksek olmadığını ilerleyen zamanlarda azalacağını belirten Kılıç, “Balık fiyatları şu anda gayet makul durumda. Hamsinin kilosu 25 lira. Mezgit 25, İstavrit 30, Kefal ve deniz levreği var. Öyle çokta yüksek durumda değil fiyatlar. İlerleyen zamanlarda balık fiyatları daha da düşecek” diye konuştu.

Fatma Ceylan

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.