DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20666060,91%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MESLEĞİN ÖNCÜ İSMİ: NEVİN TERCAN

MESLEĞİN ÖNCÜ İSMİ: NEVİN TERCAN

ABONE OL
Eylül 18, 2023 12:40
MESLEĞİN ÖNCÜ İSMİ: NEVİN TERCAN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SEKTÖRDE UZMAN, ALANINDA ÖDÜLLÜ

MedicalEstetik Eğitmeni Nevin Tercan ile sizin için konuştuk. Cihat DÜNDAR’ın sorularını yanıtlayan Nevin Tercan mesleki bilgi birikimi ve sunduğu hizmetleri anlattı. Birçok ödülün sahibi olan ve meslektaşlarından sıyrılarak başarı basamaklarının zirvesinde yer alan Nevin Tercan ile yaptığımız keyifli sohbet sizlerle.

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Nevin Tercan kimdir?

Ben 1970 Türkiye doğumlu, 18 yıldır Birleşik Krallıkta yaşayan,  Türkiye’den devlet memuru emeklisi biriyim.  Yüksek lisans eğitimini iğneli estetik işlemlerde tamamlamış, eğitim fakültesi mezunu ve Aesthetic Beauty Training kısaca ABTSchool’un kurucusuyum. İngiltere’de estetik ve öğretmenlik üzerine kısa kurslar ve meslek lisesi, ön lisans, lisans, yüksek lisans eğitimleri vermekteyim. 27 yaşında hem doktor hem de avukat olan bir kız çocuğunun annesiyim.

 

Sunduğunuz hizmetlerden bahseder misiniz?

250’DEN FAZLA EĞİTİMLE SEKTÖRÜN ÖNCÜSÜ

Akademimizde kalıcı makyaj, botox, dolgu, protez tırnak, kuaförlük, mide botoxu, saç ekimi, ozon terapi, öğretmenlik, genital estetik gibi konularda çeşitli seviyelerde 250’den fazla eğitimimiz var.

İngiltere’den eğitim alan herkes dolgu, botox gibi iğneli işlemleri yapabilir. Bunun için doktor veya üniversitelerin sağlık bölümünden mezun olmak gerekmiyor. Derslerimiz çok kapsamlı olduğu için anatomi, komplikasyon yönetimi gibi konuları içerdiği için kurslarımıza birçok kişi katılabilir. Yüksek lisans eğitimimiz sadece üniversitelerin sağlık bölümünden mezun olanlara açıktır ancak sağlık mezunu olmayanlar için de önce level beşi bitirme sonra yüksek lisansa devam etmek gibi çeşitli eğitim seçeneklerimiz var.

Ayrıca İngiltere’de yüksek lisans yapmadan da kısa kurslarımızla da bu meslekte yeterlilikleri onaylanır ve dünya estetisyenler birliğinde yerlerini alırlar.

Alanınızda birçok ödüle layık görüldünüz. Bu başarının sırrı nedir?

BAŞARIMIZ HİZMET ve ÇABAMIZIN ESERİ

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda bölgesinin üç yıl üst üste en iyi akademisi seçildik. 2023 yılında hem Türkiye’den hem İngiltere’den En İyi Medikal Estetik ödülünü  aldık. Bu bizim icin gurur vericiydi.

Öğrencilerimize her konuda desteğimizi mezun olduktan sonra dahi sağlıyoruz ve okulumuz ve 4500’den fazla öğrencimiz bugüne dek tek bir komplikasyon bile yaşamadılar. Diğer akademilerde 10 öğrenciye bir modelde işlem yapılırken, bizde bir öğrenciye 5-10 model sunulmaktadır. Bu öğrencinin el becerisini ve konuyu kavramasını sağlamaktadır. Öğrencilerimizle birebir ilgilenip, meslekte başarılı olmasını sağlıyoruz. Ayrıca yetenekli başarılı öğrencilerimize bizlerle çalışmaya devam etmek gibi seçenekler sunuyoruz. Diğer akademilerden farklı olarak 4 yerden onaylıyız ve sigorta şirketleriyle partner çalışırız, yani öğrencilerimizin mesleğe başlamasını sağlayabilmek için her fırsatı sunuyoruz. Bu bizi diğer akademilerden farklı yapıyor. Tüm diplomalarımız sorgulanabiliyor. Son yıllarda sahte diploma ya da kursu bitirip sigorta yaptıramayan o kadar çok kişi mağdur oldu ki, biz bu konuda en iyi akademiyiz. Çünkü İngiltere’nin devlet sayfasından bile sorgulanabiliriz. Haliyle hem işimizdeki ciddiyet, hem kanunlara tam uyduğumuz için biz bu ödülleri hak ettik.

Estetik eğitimi açısından Türkiye ve İngiltere arasındaki farklar nelerdir?

EN BÜYÜK FARK EĞİTİMİ TAM OLANA SUNULAN İŞ OLACAĞI

Türkiye’de bu işlemleri sadece dermatolog, medikal estetik doktorları, plastik cerrah ve diş hekimleri yapabilir. Ancak İngiltere’de eğitim alan herkes yapabilir. İngiltere ile Türkiyearasındaki en büyük fark budur. Son yıllarda Türkiye’den Ankara antlaşması ile İngiltere’ye gelen birçok sağlık mensubu oldu. Bu arkadaşlarımızın çoğunluğu Plab testi geçmek yerine hemen işe başlayabilmek icin bize eğitime geldiler ve hepsi başarılı bir şekilde işlerine başladılar.

Gerek diploma, gerek sertifikalarımız tüm dünyada geçerlidir. Kısa kurslarımız Uluslararası ve İngiltere olarak onaylıdır. Yüksek lisans, lisans diplomalarımız zaten adından da anlaşılacağı üzere üniversite diplomasi ve lisans üstü eğitimlerdir. Bu demek degildir ki biz ülke kanunlarından üstünüz. Tabii ki her ülkenin farklı kanunları vardır. Yani bir güzellik uzmanı bizde yüksek lisans yapabilir ama Türkiye devleti bu öğrencinin medikal estetik yapmasına izin verir mi bilmiyoruz. Bu diplomaların geçerliliği ile alakalı bir durum değildir, bu ülkelerin kanunları ile alakalıdır.

Yeni çalışmalarınız nelerdir?

ABTSchool olarak çok yakında online eğitimlerimiz başlayacaktır. Yüksek Lisans gibi eğitimlerimizin %99’u uzaktan eğitimdir. Ancak çok yakında gelemeyenler için %100 online eğitimler başlayacaktır.

Nevin Tercan

AbtSchool Eğitmeni

www.abtschool.co.uk
Info@abtschool.co.uk
+447740793299
322 Gloucester Road BS7 8TJ England

Abtschool, a UK registered UK provider, won the title of the second best academy in the South West region and the title of top rated academy in CPD excellence two years in a row in the competition organized by HBA.

In addition, last week Abtschool received the Golden Angel Award in Turkey.

At the event, the founder of Abtschool, Nevin Tercan talked about more than 250 beauty and aesthetic related courses and provided information on their new Ofqual Level 7 programme.

The founder explained that along with English, Abtschool provides courses in French, Arabic, Turkish and Russian.

For more information on Abtschool you can check Abtschool’s website or send us a message.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.