DOLAR 32,5463 0.17%
EURO 34,9642 -0.1%
ALTIN 2.445,600,40
BITCOIN 2093325-0,05%
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEHMET SERDAR KARADUMAN’A ALTIN MEDYA ÖDÜLÜ
  • News 34
  • Genel
  • MEHMET SERDAR KARADUMAN’A ALTIN MEDYA ÖDÜLÜ

MEHMET SERDAR KARADUMAN’A ALTIN MEDYA ÖDÜLÜ

ABONE OL
Kasım 1, 2022 11:07
MEHMET SERDAR KARADUMAN’A ALTIN MEDYA ÖDÜLÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

ALTIN MEDYA ÖDÜLLERİNİN ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİ JÜRİ ve HALK MEHMET SERDAR KARADUMAN’I SEÇTİ

3. Uluslararası Altın Medya Ödülleri 25 Ekim Salı günü gösterişli bir organizasyonla sahiplerini buldu. Uğur Arslan, Ahmet Arıman ve Yılmaz Morgül gibi birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı gecede sanat, sağlık ve müzik dünyasının önde gelen isimleri buluştu. Yılın En İyi Çocuk, Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanı ödülünü alan Mehmet Serdar Karaduman’a ilgi büyüktü. Yılın En İyi Çocuk, Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanı ödülünü alan Mehmet Serdar Karaduman duruşu, karakteri ve mesleğinde yarattığı başarılı profil ile gecede bulunanların yanı sıra basın dünyasının da ilgisini çekti.

ALTIN MEDYA ÖDÜLÜ BAŞARININ KANITIDIR

Danışanlarının sorunlarına kalıcı çözümler bulan Mehmet Serdar Karaduman yirmi yıldır severek yaptığı mesleğinde art arda gelen başarıların temsilcisi olarak meslektaşlarına örnek oluyordu. Bunu bir kez daha Altın Medya ödülünü alarak kanıtlamış oldu. Bilenler bilir, bilmeyenler sosyal medya üzerinden kolayca ulaşabilir; sorunlarının çözümü için doğru adres olduğuna rahatlıkla emin olabilir.

BABASININ KIZI

Geceye, babasından aldığı ilhamla bir çok başarıya imza atacağını şimdiden gördüğümüz kızı Grafiker Tasarımcı Nehir Karaduman’la katılan Mehmet Serdar Karaduman kırmızı halıda gecenin kendisi için ne anlam ifade ettiğini şu sözlerle dile getirdi. BİLİNÇLİ BİREYLER AZİMLİ EBEVEYNLERİN ESERİ “ Şiddet, çocukluk kaynaklıdır. Çocuklarımızın fiziksel veya psikolojik şiddette maruz kalmasını önleyelim. Geleceğimizi karartmayalım. Bu ödülü bilinçli bireyler yetiştiren azimli ebeveyn ve danışanlarıma adıyorum.” Mehmet Serdar Karaduman kimdir? 1973 yılında İstanbul’un en nezih ve en eski semtlerinden Üsküdar’da doğdu. Lise eğitimini Özel Moda Kolejinde, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümünde tamamladı. Bir yandan da Matematik ve İngilizce etüt dersleri vererek öğretmenlik alt yapısını hazırladı. Mezuniyetten sonra kurumsal hayata atılarak ülkemizin sektöründe önde gelen firmalarında 5 yıl finans ve yöneticilik tecrübesi edindi. 2002 yılında Özel Bando Çocuk Evi ile tanıştı ve kendi kurumunun başına geçti. Yıllar içinde çocukları, sevgili ekibi, değerli anne babalarla birlikte Özel Bando Çocuk Evi’ni geniş bir aileye dönüştürdü. Bu arada iki kızına, Nil ve Nehir’e kavuşarak ebeveynlik denen tatlı kalp ağrısını tattı. Aile içinde ortaya çıkabilecek duygusal zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olabilmek amacıyla Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde 464 Saatlik Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlığı eğitimini tamamladı. Hâlâ Conley Üniversitesi Davranış Bilimleri Yüksek Lisans Eğitimi ile eş zamanlı Vera Cruz Üniversitesinde Davranış Bilimleri Bütünleştirilmiş Doktora Eğitimi almaktadır. Zaman zaman vermekte olduğu aile, çocuk, iletişim, mahremiyet, ihmal ve istismar seminerleri, dergiler için yazdığı makaleler ve katıldığı TV programları ile daha geniş kitlelere ulaşıp çocuklarımızın geleceğe sağlam adımlarla hazırlanmasını sağlamaya çalışmaktadır. Çocuk, Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanı olarak bir çok kişinin sorunlarına kalıcı çözümler buluyorsunuz. Sizi bu mesleğe yönlendiren nedir? Esasında meslek beni içine çekti. Yaptığım mesleğin çekiciliği, insanlara dokundukça daha fazla dokunma arzusu, daha çok araştırma, daha çok eğitim almanın açlığı bir noktada sizi mesleğinizin odağına koyuyor. Hep dinlemeyi hep mentorluk yapmayı seven bir insan olarak bu işi gönülden profesyonelce yapmak insanın içine daha çok siniyor. Mesleğinizdeki en zor anınızı sorsak ne dersiniz? Meslekteki en zor anlar, sizler bir fayda sağlamaya çabalarken, bir çocuğun geleceğini aydınlatmak isterken, ebeveynin bu yardım elini itmesi, çocuğunu duygusal, sosyal ve bilişsel olarak kabullenmemesi. Bunu bir vaka olarak değerlendirmemek lazım.

YENİ EVLİLER, EŞİNİ YENİ YENİ TANIMAYA BAŞLAYANLAR MEHMET SERDAR KARADUMAN TAVSİYELERİ İLE İLİŞKİSİNE YÖN VERİYOR Danışanlarınızın en çok destek aldığı konu nedir? Danışanlarım özellikle 9-20 yaş aralığında hayatta, derslerinde, ilişkilerinde yönünü bulmakta zorlanan ergenliğe yeni girmiş ya da ergenliği bütünüyle yaşayan gençler. İki yaştan sonra kendini bulmaya başlayan çocuklarda “Terrible two” dediğimiz çocukta inat ve kapris durumuna şahit olmaya başlayan ebeveynler. 2-7 yaş aralığı rehberliğe en çok ihtiyaç duyulan yaşlar ve özellikle yeni evliler, ilişkisi yeni başlamış olanlar ya da eşini henüz yeni tanımaya başlayan, kendilerine yön arayan çiftler.

İLK SEANSLAR ZORDUR

Danışan sorunları sizi etkiler mi? Bu işi gönülden ve özveri ile yapan hiçbir danışmanın danışan sorunlarından etkilenmemesi, empati kurabilmek için içselleştirmemesi mümkün değil. Bu sebeple ilk seans her zaman en zorudur. Danışman ve danışan yol arkadaşı olup olmamaya bu seansta karar verir.

SERDAR KARADUMAN’IN SEMİNERLERİNDE DE ALTINI ÇİZDİĞİ, MUTLAKA OKUNMASI GEREKEN ÖNEMLİ BİR NOT.

Mahremiyet kavramının ne olduğunu bilmeden büyüyen günümüz çocuklarının, erken çocukluk ve sonrasında ihmal ve istismar ile tanışmaları kaçınılmaz olacaktır. (Mehmet Serdar Karaduman)

VAZGEÇMEDİ, ÇALIŞTI KARŞILIĞI ALTIN MEDYA ÖDÜLÜ ve BİNLERCE MUTLU DANIŞAN OLDU

3. Uluslararası Altın Medya ödüllerinde Yılın En İyi Çocuk, Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanı ödülünü aldınız. Bu başarının sırrı nedir? 20 yılı geçen şimdiki meslek hayatımın büyük bir sabır, özveri, fedakarlık, merhamet, sevgi ve güven barındırdığı aşikar. Tüm olumsuzluklara rağmen hiç vazgeçmedim.

ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN ŞAŞMADAN ÜLKE BAYRAĞINI GURURLA TAŞIYACAK BİREYLER YETİŞTİRİYOR

Yeni projeleriniz nelerdir? Yeni projem daha büyük kitlelere hitap edip daha fazla insana dokunabilmek. İnsanların kendi güçlerini fark etmesini sağlayabilmek. 20 yıldır olduğu gibi Özel Bando Çocuk Evi’nden Mustafa Kemal Atatürk ‘ün açtığı yoldan şaşmadan ülkemizin bayrağını gururla sallayacak çocuklar mezun edebilmek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.