DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2082795-1,52%
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Korona virüsüne karşı metro vagonları nano teknoloji ile temizleniyor
  • News 34
  • İlçeler
  • Korona virüsüne karşı metro vagonları nano teknoloji ile temizleniyor

Korona virüsüne karşı metro vagonları nano teknoloji ile temizleniyor

ABONE OL
Mart 3, 2020 09:18
Korona virüsüne karşı metro vagonları nano teknoloji ile temizleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan korona virüsüne karşı, İstanbul’da günde binlerce kişinin kullandığı metro vagonları, nano teknoloji ile dezenfekte edildi. Seyrantepe Metro İstasyonunda yapılan çalışmada her yer didik didik temizlendi.

NANO TEKNOLOJİ İLE HER YER TEMİZLENDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Metro A.Ş., geçtiğimiz aylarda Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan korona virüsüne karşı önlem aldı. Bu kapsamda metro araçları ve istasyonlar nano teknoloji dezenfekte edildi. Sarıyer Seyrantepe İstasyonunda gerçekleştirilen dezenfekte çalışmalarında istasyon ve metro araçları didik didik temizlendi. Saat 21.00’de başlayan dezenfekte çalışmaları gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

ÇOK UZUN SÜRELİ KORUMA SAĞLIYOR
Metro A.Ş. Genel Müdürü Özgür Soy, dezenfekte çalışmasında nano teknolojiyi kullandıklarını ifade ederek, “Şu an yeni uyguladığımız sistemle nano teknolojiyi kullanıyoruz. Kullandığımız malzemeler özel ve insan sağlığına zararlı olmayan malzemeler. Bunlar içerideki yüzeylerde katman oluşturuyor. Çok uzun süreli olarak koruma sağlıyorlar, mikroorganizmaların üremesine engel oluyorlar” şeklinde konuştu.

ARAÇLAR HER GÜN YIKANIYOR, MİKROORGANİZMALAR ÜREYEMİYOR                Genel Müdür Soy, belirli aralıklarda dezenfekte çalışması yaptıklarını belirterek, “Biz yaptığımız ölçümlerde de burada Dünya Sağlık Örgütünün yayınladığı değerler altında kaldık. Mikroorganizma burada kesinlikle üreyemiyor. İnsan sağlığına zarar verecek kadar yürüyemiyorlar. Bu şekilde de ekstra bir koruma sağladık. Her gün yıkanıyor araçlar, belli periyotlar arasında yapılıyor. Hijyen anlamında da ekstra mesafe kaydettik” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.