DOLAR 32,5650 0.01%
EURO 34,8527 -0.07%
ALTIN 2.433,900,17
BITCOIN 2110855-2,84%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sözlü saldırı
  • News 34
  • Genel
  • KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sözlü saldırı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sözlü saldırı

ABONE OL
Mart 30, 2023 12:51
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sözlü saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’de bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ‘Kings College London’da vereceği konferansa giderken ellerinde Yunan bayrakları bulunan bir grup Rum öğrencinin sözlü saldırısına uğradı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, İngiltere’deki King’s College London’da (KCL) katılacağı program için üniversite yerleşkesine girişi, Yunanistan bayrağı taşıyan grup tarafından engellenmek istendi.

Yaklaşık 50 kişilik grup, Kıbrıs konusunda düzenlenen konferansa katılmak üzere King’s College London’a gelen Tatar’ın üniversitenin Strand yerleşkesine girişini engellemek için yolu kapattı.

Tatar’ın gelişini protesto eden grup, üniversite binası önündeki güvenlik görevlileri tarafından dağıtıldı.

Grubun dağıtılmasının ardından Tatar, üniversite yerleşkesine girdi ve programa katıldı.

Tatar olaya ilişkin, “‘Kıbrıs Rum’dur’ ve ‘Tatar’a ölüm’ sloganıyla önümüz kesildi. Biz haklı davamızı anlatmak vazgeçmeyeceğiz” dedi.

İstanbul Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adil Koçalan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Koçalan; saldırıyı kınıyor, kurumum ve şahsım adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. her zaman ve her konuda sonuna kadar yanınızdayız.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.