DOLAR 32,3211 0.11%
EURO 34,9043 0.23%
ALTIN 2.394,630,07
BITCOIN 1967292-2,36%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kalemiyle edebiyata yön verenler

Kalemiyle edebiyata yön verenler

ABONE OL
Haziran 9, 2023 11:50
Kalemiyle edebiyata yön verenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İMZA GÜNLERİNİN VAZGEÇİLMEZ YAZARI OKURLARINI SEVGİYLE KUCAKLADI


Başarılı yazar ve sair Eyüp Yelgen ile sizin için konuştuk. Gazeteci- Yazar Cihat DÜNDAR’ın sorularını yanıtlayan Eyüp Yelgen eserleri, büyük bir katılım ile gerçekleşip oldukça renkli geçen imza günleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Yazarlık kariyerindeki hedefinin daha fazla insana ulaşmak olduğunu öğrendiğimiz başarılı yazar özel sorularımıza da samimiyetiyle cevap verdi. İşte o keyifli sohbet sizlerle.

Eyüp Yelgen kimdir?
10 KİTAP ON BİNLERCE OKUR
Eyüp Yelgen Çankırı’nın Bayramören ilçesinde küçük ve şirin bir köyü olan Koçlu köyünde doğdu. Annem Hamide babam Ali Yelgen. Yedi kardeşiz. Okul tahsilimi hâlen açık öğretimden devam etmekteyim. Dokuz yaşımdan bu yana şiir, öykü ve motivasyon kitapları yazmaktayım. Yayınlanmış on kitabım var.

Kitaplarınız ile beğeni topladınız, duygulara tercüman oldunuz. Bunun sırrı sizce nedir?
İnsanları dinlemeyi seviyorum. Fazla konuşmam. İmza günlerimin eğlenceli geçmesine önem veriyorum. Amaç gönül kazanmak ve yazılanlar ile birilerine iyi gelmek. O yüzden okumak isteyip temin edemeyenlere kitabımı hediye ettiğim çok olmuştur.

Yazarlık kariyerinizdeki en büyük hedefiniz nedir?
YÜREKLERE DOKUNMAK
Daha fazla insana ulaşmak, kendi duygularımı kaleme aldığımda onların da bir yerlerde kendini bulduğunu bilmek ve en önemlisi yüreklere dokunmak.

Yalan söyler misiniz?
YALANDAN NEFRET EDERİM
Yalandan nefret ederim kaybedeceğimi de bilsem yalan söylemem.

Aşk mı para mı?
PARA GEÇİCİ SEVGİ ÖMÜRLÜK
Elbetteki aşk. Para gelir geçer ama sevgi ömürlük olur.

Aldığınız en tuhaf iltifat nedir?
ÖYLE ANILMAK BENİ MUTLU EDİYOR
Çok uçuk ve tuhaf karşılanacak bir mesaj ve iltifat aldığım söylenemez. Genelde eserlerim olur ilgili olumlu dönüşler ve sevgi sözlerini barındıran mesajlar alıyorum. Aldığım en güzel iltifat “ Bay Şair” ve “Suskun Şair.” Okurlarım tarafından böyle denmesi beni mutlu ediyor.

Adına özel şiirler yazdığınız biri var mı?
HER ŞAİRİN ŞİİR GİBİ SEVDİĞİ BİRİ VARDIR
Evet, adına özel şiirler yazdığım kişi var. Her şairin şiir gibi sevdiği biri vardır. Papatyaları çok seviyorum o yüzden papatya üzerine de birçok şiirim var. Yüreğime ne dokunursa o şiir oluveriyor hemencecik.

 

=====================================

 

 

ÖZGÜR KALEMDEN SEVİLEN ESERLER
İki çocuk annesi olup yaşamını İstanbul’da sürdüren, hayatı geldiği gibi karşılayıp seyahat etmeyi seven ve sayesinde okuma alışkanlığı edindiği babasının, her zaman yazarlık kariyerinde öncülük ettiğini dile getiren Özgür Urtekin Yıllar Sonra ve Tesadüf Diye Bir Şey Yok isimli kitapları ile adından söz ettirmeye devam ediyor.


Yıllar Sonra adlı kitabı ile şiir severleri farklı bir yolculuğa çıkaran ve kitabın içeriğinde yer alan etkileyici aşk hikayesi ile okurların duygularına tercüman olan Özgür Urtekin, Tesadüf Diye Bir Şey Yok isimli romanıyla da farklı bir hayat ve farklı bir pencereden bakma fırsatı sunuyor.

Sevilen yazar Özgür Urtekin’in kitap satan her yerde bulunan eserlerini temin edebilir, imzalı olarak sahip olmak için sosyal medya üzerinden ulaşabilirsiniz. Özgür Urtekin yeni eseri üzerine titiz bir çalışma sürdürüyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.