DOLAR 32,4901 0.08%
EURO 34,9386 0.43%
ALTIN 2.429,86-0,34
BITCOIN 2025702-2,53%
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kadınlara İş Hayatının Kapılarını Açıyor
  • News 34
  • Genel
  • Kadınlara İş Hayatının Kapılarını Açıyor

Kadınlara İş Hayatının Kapılarını Açıyor

ABONE OL
Aralık 1, 2023 20:53
Kadınlara İş Hayatının Kapılarını Açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziosmanpaşa Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) ve Aile Destek Merkezi (ADEM) Kadınlara İş Hayatının Kapılarını Açıyor

Gaziosmanpaşa İlçesinde kadınlarınpsikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerini sağlamaya yönelik olarak faaliyet gösteren Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) ve Aile Destek Merkezi (ADEM) sabah ve öğle grupları şeklinde çalışmalarını sürdürüyor.

Daha çok Roman vatandaşlara hizmette bulunan Gaziosmanpaşa Sosyal Dayanışma Merkezindeunutulmaya yüz tutmuş Geleneksel Türk El Sanatlarını yeniden canlandırmayı hedefleyen El Sanatları Kursu, Dikim Kursu, Kuaför Kursu, çocukların müziğe olan yeteneklerini geliştirerek ilgileri doğrultusunda enstrüman eğitimi vermeyi amaçlayan 8 yaş üzeri çocuklar için Müzik Kursu ve 3-6 yaş çocuklar için kreş uygulamasıyla faaliyetlere devam ediyor. El Sanatları Kursunda kültürümüze ait motiflerin yeniden ele alınmasını ve sandıklarda saklanan yöresel el emeği ürünlerin yeniden işlenerek günümüze uygun eserlerin ortaya çıkması sağlanır. Dikim kursunda giyim ve ev tekstili üzerine eğitimler vererek kadınların temel ihtiyaçlarını kendi yetenekleri ile karşılaması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda öğretilen model ve tekniklerle evde dikilen ürünlerin satışa hazır hale gelmesi desteklenmektedir. Kuaför Kursunda saç bakımı ve şekillendirme, boya vb. işlemlerin öğretilerek bu alanda çalışmak isteyen kadınların sektöre hazır hale gelmesi sağlanmaktadır.Anneler merkezde eğitim alırken 3-6 yaş arası çocuklara yönelik oyun odası etkinlik alanı hizmet vermektedir. Bu şekilde küçük yaşta çocuğu olan annelerin de merkezin eğitimlerinden faydalanması sağlanıyor.

 

Gaziosmanpaşa Aile Destek Merkezinde günümüz şartlarında iş piyasasının güncel ihtiyaçları doğrultusunda kurslar planlanmıştır.

Cilt Bakım Kursu, El Sanatları Kursu, Aşçı Çırağı Kursu, Pastacı Çırağı Kursu ile kadınların mesleki yönden kendilerine uygun alanlarda eğitim almaları ve sektörlere yönelik hazırlanmaları amaçlanmaktadır. Cilt Bakım Kursunda ipek kirpik, protez tırnak ve temel cilt bakım eğitimleri verilerek bu alanda çalışmak isteyen kadınların sektöre hazır hale gelmesi sağlanmaktadır. El Sanatları Kursunda evlerde kullanılmayanmobilya ve ürünlerin geri dönüşüm ile sıfır atık amaçlanarak günümüz tasarımlarına uyarlanmaktadır. Aşçı Çırağı Kursu ve Pastacı Çırağı Kursu ile kadınların kendi işletmelerini açma becerisini kazandırma, evde üretim yaparak catering modeliyle maddi kazanç elde etmelerini sağlamak amaçlanmaktadır. Aynı zamanda merkezde bulunan 3-6 yaş çocukların vakit geçirebileceği oyun odasında Rehberlik ve Araştırma Merkezi uzmanları eşliğinde çocukların sağlıklı gelişim göstermelerini destekleyen çalışmalar yürütülmektedir.

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı himayelerinde oluşturulan bu iki merkezde kadınların mesleki yönden gelişimlerine destek olma ve kadınların sosyalleşmelerini sağlayacak uygun etkinlikler ile devletin her daim kadınların yanında olduğunu hissettirmek amaçlanıyor.
Üretilen el emeği ürünlerin satışının yapılacağı alan yine kaymakamlık binasında tasarlanarak ilçenin hizmetine sunulmaktadır. Kadınların prestijli alanda yer almalarını sağlamak amacıyla Kaymakamlık binası içerisinde oluşturulan Satış Ofisinde satış danışmanı olarak kursiyerler görev alacak. Böylece kadın kursiyerler hem satış tekniği eğitimi alacak hem de kendi ürettikleri ürünlerin piyasada arz talep karşılığını görmüş olacak. Ayrıca el emeği ürünlerin fiyatları kadınlar tarafından belirlenecek ve piyasanın altında bir ücretle Gaziosmanpaşa’nın hizmetine sunulacaktır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.