DOLAR 32,5429 -0.02%
EURO 34,8399 -0.1%
ALTIN 2.428,36-0,06
BITCOIN 21685130,91%
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ İNSAN, BAŞARILI MİMAR, SEVİLEN YAZAR
  • News 34
  • Genel
  • İYİ İNSAN, BAŞARILI MİMAR, SEVİLEN YAZAR

İYİ İNSAN, BAŞARILI MİMAR, SEVİLEN YAZAR

ABONE OL
Kasım 7, 2022 12:17
İYİ İNSAN, BAŞARILI MİMAR, SEVİLEN YAZAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ İNSAN, BAŞARILI MİMAR, SEVİLEN YAZAR

Sevilen yazar ve iç mimar Angelina Masal Nur Ayo ile sizin için konuştuk. Cihat DÜNDAR’ın sorularını yanıtlayan Angelina Masal Nur Ayo yazarlığa ve örnek bir yaşam öyküsüne dönen zorlu hayatını ve kendi yaşadıklarından yola çıkarak kaleme aldığı kitabı Her Şey Mümkün: Kaçış’ı anlattı. Hayatın kendisine verdiklerini hep olumlu karşılayan ve bu bakış açısıyla zorlu süreçleri güçlü bir duruşla sonlandıran başarılı yazar çok konuşulan ve farklı dillerde çevirisi yapılan kitabıyla aldığı yılın kitabı ödülünden de söz etti. TV programları, gazete ve dergilerin aranan ismi olan Angelina Masal Nur Ayo Her Şey Mümkün: Kaçış için gelen dizi tekliflerinden de söz etti. Başarılı, azimli ve güçlü kişiliği ile beğeni toplayan Angelina Masal Nur Ayo ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbet sizlerle.

Angelina Masal Nur Ayo kimdir?

TEHDİTLER ve ZORLUKLAR ONUN İÇİN BAŞARIYA GİDEN YOLUN BASAMAKLARI

İnatçı, bildiği doğrular için savaş mücadelesi veren, özgür ruhlu bir vatandaş diyerek özetleyebilirim. Daha derine inecek olursak, annem bana hamileyken beni düşürmeye çalışmış. Bir şeyler içmiş, kendini merdivenden atmış ama ben inatla “ Dünyaya geleceğim” diyerek tutunmuşum. Tabii sadece anne karnındayken değil, yetişkin bir birey olduğumda da ölüm tehditleri aldım. Hatta son zamanlarda da böyle bir tehdit aldım ama çok şükür hâlâ hayattayım. Tüm başarılarımı da bu kısıtlama ve dayatmalara karşı verdiğim mücadele ile elde ettim diyebilirim.

 

HER ŞEY MÜMKÜN: KAÇIŞ, GÜÇLÜ BİR KADININ HİKAYESİ VE BİR BAŞARI ÖRNEĞİ

Her Şey Mümkün Kaçış adlı kitabınızınismi nereden geliyor?

Tek yönlü, dönüşü olmayan bir biletle yanımda hiçbir şey yokken kaçıp yeni bir hayatın kapısını araladığım için ilk kitabımın adı Her Şey Mümkün: Kaçış. Serinin devamı da olacak.

 

Kendi hayatınızı kitap olarak yazmaya nasıl karar verdiniz?

Ben bir gece oturup “ Dur kendi hayatımı yazayım…” demedim. Kaçtım Avustralya’ya gittim. Orada ölüm tehditlerinden kaçan kadın yokmuş gibi bir şey oldu. Hatta insanların bana ne kadar neşeli ve mutlu olduğumu söylediği çok olmuştur. Ama bu dünyaya ders almaya, ders çıkarmaya geldik. Dersimi aldım. Halının altına süpürdüğüm her şey suratıma çarptı ve mecburen yüzleşmek zorunda kaldım. En son terapistim yazmamı tavsiye etti. Ben zaten içimi dökmek için yazıyordum. Ancak terapistim “ Senin hikâyen başka birisine ilham verip hapishanesinin anahtarı olabilir” dedi ve ben de yazarak halının altına sakladığım her şeyle yüzleştim. Hatta sadece yüzleşmekle de kalmadım tüm dünyada buna Her Şey Mümkün: Kaçış adlı kitabım ile tanık oldu.

Hayatınızı yazdığınız Her Şey Mümkün Kaçış neden bu kadar sevildi?

Umut vermesi, ışık tutması kitabın beğenilmesinin en büyük sebebi.  Zaten amacım da oydu. Kendini bu kitabın içinde bulan insanlar yalnız olmadığını düşünsün istiyordum. Çünkü benim yaşadıklarımı yaşayan çok insan var. Ben onlara umut ve ses olmak istedim.

HER ŞEY MÜMKÜN: KAÇIŞ ON FARKLI KATEGORİDE EN ÇOK OKUNAN KİTAP OLDU

Gerçek hayat hikayesini konu alan, zorluklara karşı direnen güçlü bir kadını tüm dünyanın tanımasını sağlayan Her Şey Mümkün: Kaçış Amazon’un on farklı kategorisinde en çok okunan kitap oldu.

 

EN ÇOK OKUNAN KİTAPLAR ARASINDA İLK SIRADAYDI YILIN KİTABI ÖDÜLÜNÜ DE ALDI

Kitap satan her yerde aranan, sosyal medyada defalarca trend olan Her Şey Mümkün: Kaçış adlı kitabın edebiyat dünyasındaki etkisi devam ediyor. Farklı dillere çevirilerek basılan Her Şey Mümkün: Kaçış bookstagram sayfalarının vazgeçilmezi olup yüzlerce yorum aldığı gibi RC MENAJERLİK’te de dikkat çekti ve Yılın Kitabı ödülünü aldı. Ödülden sonra kitlesini daha da arttıran kitabın yazarı da ilgi odağı oldu. TV programları, dergi ve gazetelerden gelen tekliflerin sayısı oldukça artınca yoğunluğunu azaltan Angelina Masal Nur Ayobu teklifleri değerlendirme kararı aldı. İlk durağı Kanal 34 de yayımlanan Cihat DÜNDAR ‘la Gündem Özel programı oldu.

ANGELİNA MASAL NUR AYO’DAN ÇARPICI, SAMİMİ ve TAVSİYE DOLU AÇIKLAMALAR

Cihat DÜNDAR’la Gündem Özel’de olduğu gibi Üniversite TV ve CİNE5’de de samimi açıklamalarda bulunan Angelina Masal Nur AyoIvana Sert ile İş Dünyası adlı programa da damga vurdu. TV programlarında onun samimi ve güçlü kişiliğini görenler kendisine bir kez daha hayran kaldı.

 

ANGELİNA MASAL NUR AYO’NUN YENİ KİTABI ÇOK YAKINDA OKURLA BULUŞACAK

Hazırlıklarını titiz bir şekilde sürdüren Angelina Masal Nur Ayo okurlarına yeni kitap müjdesini verdi. Henüz kitabın çıkış tarihi bilinmiyor ancak çok sevileceği tahmin ediliyor.

HAYRANLARI HER  ŞEY MÜMKÜN: KAÇIŞ’I İZLEMEK İSTİYOR

Her Şey Mümkün: Kaçış edebiyat dünyasında olduğu gibi TV ve sinema dünyasının da ilgisini çekti. Yapımcılar kitabın dizi olması için teklif götürüyor. Ancak Angelina Masal Nur Ayo güçlü kalemiyle ele aldığı kitabın senaryosunun da aynı derecede güçlü olmasını istediği için beklemeyi  tercih ediyor.

HER ŞEY MÜMKÜN KAÇIŞ’IN ETKİSİ HER YERDE

Baskıları hızla tükenen Her Şey Mümkün Kaçış’ın yazarı Angelina Masal Nur Ayo’ya sosyal medya üzerinden kolayca ulaşabilir; kitap ile ilgili görüşlerinizi  bildirebilirsiniz.

 


 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.