DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20731490,91%
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Gazeteciler Federasyonu Yeni Döneme Hazır
  • News 34
  • Genel
  • İstanbul Gazeteciler Federasyonu Yeni Döneme Hazır

İstanbul Gazeteciler Federasyonu Yeni Döneme Hazır

ABONE OL
Eylül 18, 2023 12:39
İstanbul Gazeteciler Federasyonu Yeni Döneme Hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Gazeteciler Federasyonu, Mecidiyeköy“deki kongresinde yeni yönetim kurulunu belirledi. Başkan Adil Koçalan önderliğindeki heyet, meslektaşlarının sorunlarına çözüm üretmek ve ülkeye daha iyi hizmet sunmak amacıyla hareket edeceklerini vurguladı. Yönetimdeki gazeteciler, komisyonlar aracılığıyla eğitimden basın yasalarına kadar geniş yelpazede çalışmalar yapmayı planlıyor.

İstanbul Gazeteciler Federasyonu’nun birinci olağan kongresi, geçtiğimiz pazar günü Mecidiyeköy federasyon binasında büyük bir katılımla gerçekleşti. Kongrenin ardından, yönetim kurulu üyeleri arasındaki görev dağılımı yapıldı. Beş saat süren toplantı sonrasında, üyelerin yetenek ve deneyimleri göz önünde bulundurularak yapılan oylama sonuçlarıyla gerekli yetkilendirmeler gerçekleştirildi.
Toplantı esnasında yönetimde yer alan gazetecilerin, Türkiye genelindeki meslektaşlarına destek olmak ve etkili hizmetler sunmak için büyük bir heyecanla dolu oldukları açıkça gözlerden kaçmadı. Başkan Adil Koçalan, toplantıda yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Sayın arkadaşlar, yolumuz uzun ve meşakkatli. Ancak yılmadan, kararlı bir şekilde yürümeye devam etmeliyiz. Meslektaşlarımızın birçok sorunu var ve hiçbiri kendini yalnız hissetmemeli. Mesleğimizi nasıl daha iyi icra edebiliriz? Okuldan mezun olan genç gazetecilerimizin yetersizlikleri malumunuz, bu noktada onlara nasıl destek olabiliriz? Yeni oluşturduğumuz akademide çocuklarımıza eğitim destekleri sağlama fikri oldukça kıymetli. Hep birlikte Türkiye genelinde, İstanbul’un 39 ilçesindeki yapılanmamızı tamamlayarak, meslektaşlarımızın sesi olmalıyız. İhtiyaç duyulan basın yasaları ve kanunlarıyla ilgili çalışmalar yapmalıyız.”
Başkan Adil Koçalan, konuşmasını şu şekilde noktaladı: “Sayın arkadaşlar, bizler kamuoyuna ve ülkemize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bu yola çıktık. Yolumuz uzun ve zorlu olabilir, ancak yılmadan, umutsuzluğa kapılmadan, dimdik durarak meslektaşlarımıza ve ülkemize hizmet etmeye devam etmeliyiz.”
İstanbul Gazeteciler Federasyonu, gelecek günlerde ses getirecek önemli çalışmalar için hazırlık içerisinde olduğunu duyurdu. Yönetim kurulunu oluşturan gazeteciler, bu göreve layık görülen tüm meslektaşlarına teşekkürlerini ileterek, başkanın vurguladığı gibi görevlerini layıkıyla yerine getireceklerinin altını çizdi. Toplantı, bu kararlar doğrultusunda sonlandı.

İstanbul Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Görev Dağılımı Şu Şekildedir:

Başkan: Adil Koçalan
Başkan Vekili: Sefai Uzunyurt
Genel Sekreter: Ufuk Güngör
Sayman: Hilmi Karayiğit
Başkan Yardımcıları: Yavuz Yılmaz, Osman İslam, Abdulmuttalip (Talip) Bayram, Gülçin Polat, Adnan (Ufuk) Bulut, Murat Marap, Ahmet Durkaya, Namık Kemal Tuncer, Yaşar Geler
Yönetim kurulu, ayrıca farklı alanlarda çalışmalar yürütecek komisyonlar oluşturdu. Bu komisyonlar ve başkanları aşağıdaki gibidir:

Kamu ve Yerel Yönetimler Komisyonu Başkanı: Yavuz Yılmaz
Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı: Ufuk Güngör
İş Dünyası Komisyonu Başkanı: Hilmi Karayiğit
STK (Sivil Toplum Kuruluşları) Komisyonu Başkanı: Murat Marap
Basın ve Medya Komisyonu Başkanı: Adnan Bulut
Hukuk Komisyonu Başkanı: Avukat Ali Çelik
Eğitim Komisyonu Başkanı: Ahmet Durkaya
Kültür Sanat Komisyonu Başkanı: Yaşar Geler
Turizm ve Gastronomi Komisyonu Başkanı: Abdulmuttalip Bayram
Kadın ve Gençlik Komisyonu Başkanı: Gülçin Polat
Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı: İsmail Karakaş
Sağlık Komisyonu Başkanı: Namık Kemal Tuncer
Siyasi Partiler Komisyonu Başkanı: Osman İslam
Arge ve Proje Komisyonu Başkanı: Doç. Dr. A. Emin Serin
Ayrıca, Basın Sözcülüğü görevine Başkan Vekili Sefai Uzunyurt seçildi.

Yerel basına yönelik bir çalışma grubunun hazırlıkları da devam etmekte olup, projenin Basın ve Medya Komisyonu Başkanı Adnan Bulut tarafından denetleneceği belirtildi.
İstanbul Gazeteciler Federasyonu, Balıkesir’de planlanan İGAFED, TİMBİR ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşecek yerel yönetimler ve medya çalıştayı projesini hayata geçirmeye karar verdi. Bu projeyi Başkan Adil Koçalan’ın başkanlığında yürütecek bir çalışma ekibi oluşturulacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.