DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046460-0,90%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“İmalat Sektöründe Sanal Gerçeklik İşleri Bulalım” Projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.
  • News 34
  • Eğitim
  • “İmalat Sektöründe Sanal Gerçeklik İşleri Bulalım” Projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

“İmalat Sektöründe Sanal Gerçeklik İşleri Bulalım” Projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

ABONE OL
Ağustos 31, 2023 17:04
“İmalat Sektöründe Sanal Gerçeklik İşleri Bulalım” Projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

29 Ağustos 2023 Salı günü Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Taşkent Konferans Salonu’nda NEET PRO kapsamında yürütülen hibe projelerinden biri olan “İmalat Sektöründe Sanal Gerçeklik İşleri Bulalım” Projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Açılış toplantısına Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa YILDIZ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel GELIŞLI, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk CANTEKİN, İŞKUR Gene lMüdür Yardımcısı Dr. VarolDUR, Üniversitenin Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa ATAR, Proje koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Tayfun FINDIK gibi önemli isimlerle birlikte birçok akademisyen, diğer NEET PRO proje paydaşları, imalat sektörü temsilcileri ve gençler katılım gösterdi. “İmalat Sektöründe Sanal Gerçeklik İşleri Bulalım” isimli proje, 15-29 yaşarasındaki 200 NEET genç için iş gücü piyasasına katılımı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Toplantıda proje hakkında detaylı bilgiler verildi ve projenin Türkiye için taşıdığı önem vurgulandı.
Dr. Öğretim Üyesi Tayfun FINDIK, Sanal Gerçeklik İle İş gücüne Katkı Sağlayacak Projenin Detaylarını Açıkladı
Dr.Öğretim Üyesi Tayfun FINDIK, NEET gençler için geliştirilen bir projenin açılış toplantısında konuştu. Projeyi koordine eden FINDIK, 15-29 yaşarası 200 kişinin iş bulma şansını artıracaklarını belirtti.
Eğitim ve Staj İmkanları Projede, Gazi Üniversitesi’nde kurulacak sanal gerçeklik laboratuvarları ile gençlere teorik ve pratik eğitim sağlanacak. FINDIK, bu sayede katılımcıların iş gücü piyasasına daha donanımlı gireceklerini ifade etti.
Geleceğin Meslekleri
FINDIK, sanal gerçeklik ve 3D baskı teknolojilerinin geleceğin mesleklerini oluşturduğunu, bu ilginin giderek arttığını ve projenin bu alanda eğitim ve istihdam sağlayacağını belirtti.

Staj Fırsatları ve Sürdürülebilirlik
Eğitimlerinyanısıra, katılımcılarsanalgerçeklikalanındastajyapacaklar. Stajların, NEET’lerinişbulmapotansiyeliniartıracağınıbelirtti.
Dr. ÖğretimÜyesiFINDIK, projeninhayatageçirilmesinde Gazi Üniversitesi, İŞKUR ve ÇSGB’ndan emeği geçenlere teşekkür etti.
Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa ATAR projenin fakülte ve Türkiye için öneminden bahsetti.
DekanATAR, projenin başarısında emeğigeçen herkese teşekkür etti ve bu tü rprojelerin fakülte öğrencileri, akademisyenler ve Türkiye geneli için çok büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. “Eğitim ve istihdam açısından sunduğu imkanlarla, bu proje hem fakültemize hem de Türkiye’nin geleceğine önemli katkılar sağlayacak,” diye ekledi.
ATAR, konuşmasını projenin tüm paydaşlarına ve emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.
Doç. Dr. Ömer Faruk CANTEKİN NEET PRO kapsamında gerçekleştirilecek projelere değindi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk CANTEKİN, AB ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen projelerin açılış toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. CANTEKİN, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve AB Mali Daireler Başkanlığı adına katılımcıları selamladı.
CANTEKİN, IPA Katılım Öncesi Mali Yardım Programı kapsamında 830 milyon Euro bütçeyle 1.162 sözleşme hayata geçirildiğini ve bu projelerle 1 milyon 100 bin kişinin hayatına olumlu etkiler sağlandığını belirtti. Ayrıca, 33 bininüzerindedezavantajlıvatandaşınçeşitlirehabilitasyonhizmetlerialdığını, 40.000 kişininistihdamedildiğinive 53 bin kadınolmaküzeretoplamda 73 bin kişininişgücüpiyasasınakatıldığınıifadeetti.

Binlerceokulun yeni ekipmanvemalzemelerledonatıldığına da değinenCANTEKİN, meslekiyeterliliklerkonusunda 200’den fazla yeni meslekistandartoluşturulduğunuvebelgelendirmeyapıldığınısöyledi. Gazi’nin NEET projesinde, sanalgerçeklikteknisyeniyetiştirilmesiveistihdamıplanlandığınadair de bilgiverenCANTEKİN, buprojeyiuzmanbirekipileyakındantakipettiklerinivedesteklediklerinikaydetti.
CANTEKİNkonuşmasınıteşekkürveşükranlarınıifadeederektamamladı.
Dr. Varol DUR konuşmasında hibe programının öneminden ve İŞKUR’un proje kapsamındaki hedeflerinden bahsetti.
İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Dr. VarolDUR, toplamda 17 milyon Euro’luk hibe projesinin bir parçası olan ilgili projenin açılış toplantısında sözaldı. Dur, projenin stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti ve “NEET sadece bir grup değil, yaş ve cinsiyet gibi faktörleri içeren karmaşık bir sorun. Bu yüzden ciddi bir mücadele gerektiriyor” dedi.
DUR, projeninnişbiralanaodaklandığınıvebusayedeyerelçözümlerüretileceğinivurguladı. GazıÜniversitesi’ninköklübirkurumolduğunuveteknolojiyedayalıprojelerdebüyükfaydasağlayacağınıifadeetti.
İŞKUR olarak projeyi yakından takip edeceklerini belirten DUR, “Bu kaynağı pilot uygulamalar için dağıtıyoruz. İŞKUR tarafından bu projenin yaygınlaştırılması için gerekli adımlar atılacak” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Musa YILDIZ üniversitenin proje yürütme konusundaki hassasiyetini anlattı.
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa YILDIZ, AB tarafından finanse edilen NEET projesinin açılış toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Rektör Yıldız, toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) yöneticilerini ve diğer katılımcıları selamladı.

1926 yılında Atatürk tarafından kurulan Gazi Üniversitesi’nin 100 yıllık bir çınar olduğuna değinen YILDIZ, üniversitenin projeci bir rektör tarafından yönetileceğini ifade ettiğini ve 3 yıllık süreçte önemli başarılar elde ettiklerini istatistiklerle gösterdi. “Her geçenyıl bir basamak daha yukarı çıkıyoruz,” diyen YILDIZ, NEET problemi için Gazi Üniversitesi’nin, ÇSGB ve İŞKUR ile birlikte önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.
YILDIZ, projenin ilk adımını atan Tayfun Fındık ve Akademisyenler Birliği Derneği’ne teşekkürlerini ileterek saygılarını sundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.