DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067804-2,12%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

GENEL KURMAY İSTİHBARAT ESKİ BAŞKANI İSMAİL HAKKI PEKİN KANAL 34 EKRANLARINDA
  • News 34
  • Genel
  • GENEL KURMAY İSTİHBARAT ESKİ BAŞKANI İSMAİL HAKKI PEKİN KANAL 34 EKRANLARINDA

GENEL KURMAY İSTİHBARAT ESKİ BAŞKANI İSMAİL HAKKI PEKİN KANAL 34 EKRANLARINDA

ABONE OL
Eylül 17, 2021 19:22
GENEL KURMAY İSTİHBARAT ESKİ BAŞKANI İSMAİL HAKKI PEKİN KANAL 34 EKRANLARINDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 


Program öncesinde Genel Kurmay İstihbarat Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Yükselen Türkiye Enstitü Başkanı Durmuş Çelen, İstanbul Medya Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Dijital Medya Derneği Başkanı Adil Koçalan, Türkhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Yılmaz ile istişare ettiler.

Programda Dünyanın ve ülkenin gidişatı, göç, Türk Siyaset Sisteminin Bakış Açısı, Savunma Sanayi’nin durumu Kabil’deki son durum ve Türkiye’nin Beyin Gücü gibi önemli konulara değinildi.
Dünya’nın ve Türkiye’nin gidişatı konusunda önemli bilgiler aktaran Genel Kurmay  İstihbarat Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, ”Dünya yeni bir paylaşım savaşı mücadelesi içerisinde özellikle büyük güçlerin yani, ABD, Rusya, Çin, Hindistan gibi güçlerin rekabet alanı haline geldi ve bu mücadelede kim öne geçecek onun hazırlıkları yapılıyor. Bazen vekil devletler kullanılıyor bazen terör örgütleri kullanılıyor bazen de ekonomisinden psikolojik harekata kadar bütün savaş şekilleri kullanılıyor.” şeklinde konuştu. Genel Kurmay  İstihbarat Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin tek kutuplu bir dünya düzeni hususunda önemli konulara değinerek ”2002 den sonra durumun değiştiği özellikle 2021’deki New York’taki kulelerin terör saldırısından sonra durumun değiştiği ve artık Amerika’nın yavaş yavaş eski gücünü kaybettiğini, evet şu anda da dünyanın en güçlü devleti ekonomik olarak siyasi olarak askeri olarak ama eski gücünü kaybettiğini görüyoruz, en son Afganistan’dan çekildi.

Bu arada büyüyen güçler var, Çin ekonomik olarak çok büyük seviyede askeri olarak da yavaş yavaş gelişiyor. Rusya’da toparlandı.” diye ifade etti.
Programda göç konusuna değinen Yükselen Türkiye Enstitü Başkanı Durmuş Çelen ”Dijital çağ dediğimiz bu çağda artık yeni siyaset olması lazım yeni siyasetçilerin olması lazım. Partizan siyaset değil de devleti ve milleti yükseltecek yeni bir hareket lazım.” dedi.
Türkiye’nin beyin gücünün güçlü olduğunun altını çizen Genel Kurmay İstihbarat Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, eğitimi parasız yapmamız gerektiğini ve herkesin aynı oranda faydalanabilmesinin yani fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini, parasız ve fırsat eşitliği ile eğitim verilen öğrencilerin de dahi olanlarını seçip, onları da özel olarak eğitilmesi gerektiğini söyledi.

FATMA CEYLAN

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.