DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045397-2,49%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Genç Mühendis, Bitki Besiniyle İngiltere Pazarına Girdi
  • News 34
  • Gündem
  • Genç Mühendis, Bitki Besiniyle İngiltere Pazarına Girdi

Genç Mühendis, Bitki Besiniyle İngiltere Pazarına Girdi

ABONE OL
Şubat 17, 2024 12:44
Genç Mühendis, Bitki Besiniyle İngiltere Pazarına Girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’da yaşayan Ziraat Mühendisi Melih Ünal, pandemi sonrası hobi bahçeciliğine yönelik çalışmalar yaparak, bitkilerin büyümesi ve canlılığını devam ettirmesi için gerekli mineralleri sulama suyuna katılan sıvı bitki besini üretti.

Ziraat Mühendisi Melih Ünal, bu ürünü Türkiye’de ulusal ve yerel marketlerde satışa sunduğu gibi, internet üzerinden de İngiltere’ye ihraç etmeye başladı.Ünal’ın hedefi, ürününü İngiltere’de de market raflarına yerleştirmek.

Ünal, ziraat mühendisliği eğitimi aldığı sırada, Bursa’nın geniş tarım arazilerinde ve toprak verimliliğinde büyük üretici çiftçilerle çalışma fırsatı buldu. Bu tecrübe, ona bitkilerin ihtiyaç duyduğu mineralleri ve topraktan yeterince alamadıkları durumlarda nasıl desteklenebileceklerini öğretti.Ünal, pandemi sonrası günlük yaşam alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte, insanların evlerinde bitki yetiştirmeye daha fazla ilgi gösterdiğini fark etti.Bu ilgiyi karşılamak için, sulama suyuna katılan sıvı bitki besini geliştirdi.Bu ürün, bitkilerin büyümesini, çiçek açmasını ve canlılığını devam ettirmesini sağlıyor.Ünal, bu ürünü ‘Melih’s Garden’ markasıyla piyasaya sürdü. Ürün, Türkiye’de birçok tüketici tarafından beğenildi ve tercih edildi.

Ünal, ürününü internet üzerinden de satışa sunarak, İngiltere pazarına girmeyi başardı. Ünal, ürününün kalitesi ve uygun fiyatı sayesinde İngiltere’de de talep gördüğünü belirtti. Ünal, şu anda İngiltere’deki market zincirleriyle görüşmeler yaptığını ve ürününü orada da satışa sunmayı planladığını söyledi.Ayrıca Melih Ünal, İngiltere’ye yaş sebze ve meyve ihracatı yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

bitki besini

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.