DOLAR 32,5829 0.03%
EURO 34,9925 0.37%
ALTIN 2.425,800,12
BITCOIN 2092553-3,25%
İstanbul
20°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyette yapılan en büyük hata nedir?

Diyette yapılan en büyük hata nedir?

ABONE OL
Ocak 30, 2021 17:30
Diyette yapılan en büyük hata nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gülçin Demircan/ https://news34.net/

Yaptığı çalışmalarla ödüllere imza atmaya devam eden Kanal 34 Televizyonu başarılı programlarıyla hız kesmiyor.

Yapımcı ve Sunucu Gülçin Demircan’ın sunduğu “Birlikte Öğrenelim” programı bu hafta başarılı Diyetisyen Şahika Türken’i ağırladı.

Dyt. Şahika Türken
26 Ağustos 1996 tarihinde Samsun’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Samsun’da tamamladı. 2014 yılında Bafra Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2019 yılında başarıyla mezun oldu. Üniversite eğitimi boyunca beslenme alanında ve farklı alanlarda birçok konferansa konuşmacı ve dinleyici olarak katıldı. Bunun yanında kilo yönetimi, hastalıklarda diyet tedavisi, anne çocuk beslenmesi, toplu beslenme sistemleri ve beslenme eğitimi alanında yurtiçi ve yurtdışında olmak üzere zorunlu ve gönüllü stajlarını tamamladı. Beslenme eğitimi alanında Amerika’da yaptığı staj süreci boyunca akıcı İngilizce konuşabilecek seviyeye gelmiştir. 2019 Kasım ayından itibaren Klinik Obezite ekibinin diyetisyeni olarak görev almaktadır.

Program içeriğinden bazı başlıklar;

Danışmanlık merkezimiz; Tüp mide ameliyatı, obezite cerrahisi, mide balonu, beslenme ve diyet, genel cerrahi olmak üzere zayıflama operasyonları üzerine çalışmaktayız…

Diyette yapılan en büyük hata nelerdir doğru diyet nedir?
Tek bir kişi için genel geçer bir diyet yoktur. Kişiye özel beslenme herkesin yaşam tarzı genetik faktörleri, yeme şekli yaşadığı yer, sevdiği ve sevmediği şeyler sağlıklı beslenme durumumuzu etkiler. Danışanlarımız kliniğe geldiklerinde önce hayat hikayesi hakkında bilgi alınır.

Hasta verdiğiniz diyet programı dışına çıkabilir mi? Mesela sevdiği bir yiyeceği de tüketebilir mi hamburger gibi?
Günlük size diyetisyeninizin size verdiği ekmek miktarıyla dengeleyebilirsiniz. Az kalorili olmak üzere  ev yapımı hamburger tüketebilirsiniz…
Olay tamamen dengelemede öngörülmekte. Günlük 2500 kalori ile fast – food ile beslenen kişi için hamburger menüsü yanında ayran vererek kilosunda etki edebilirsiniz…

Tüp mide ameliyatı herkese yapılır mı? Tüp mide ameliyatının riskleri nelerdir?
Tüp mide ameliyatı için asıl kriter boy ve kilo değil, beden kitle endeksi yani kişinin boyuna göre olması gereken kilosudur aslında. Normal sağlıklı bireylerde 18 ile 25 arasında olmalıdır.
Ama kişinin tüp mide ameliyatı olması için beden kitle endeksinin 40’ın üzerinde olması gerekmektedir…

Diyette kabızlık neden oluyor?
Kabızlık dediğimiz durum aslında kişinin dışkı hacminin olması gerekenden çok sert olması ve üç güne aşkın büyük tuvalete çıkamamasıdır. Bunun sebebi yeterli kalori alamamaktan olabilir, protein, karbonhidrat yağ dengesini sağlayamamaktan olabilir. Ama en önemlisi lif tüketiminin eksikliğidir.

Kabızlığı nasıl önleyebiliriz?
İlk su tüketiminizi artıracaksınız lif olarak beyaz ekmek yerine tam tahılları tüketmeliyiz çiğ sebzeler tüketmeliyiz yemeklerin yanında salatalara keten tohumu çia tohumu, çörek otu gibi bağırsağınıza aldığınızda orada suyla şişecek tohumları verirseniz dışkı hacminizi yumuşatacaktır. Ayrıca fiziksel aktivitelerde önemli…

Diyetisyen Şahika Türken ile gerçekleştirilen programının devamını izlemek için;

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.