15 Eylül 2021 tarihinde 2. Avrupa Ödül töreni, protokol üyeleri,çok sayıda akademisyen,iş sanat ve basın dünyası çalışanlarını bir araya getirdi. Zafer Kiraz’ın sunumuyla gerçekleştirilen 2’nci Avrupa Ödül töreni, İstanbul Cemile Sultan Korusu’nda düzenledi. İş, ekonomi ,akademisyen ,araştırma , girişimcilik , sanat ödüllerinin çoğunu kadınların alması geceye damgasını vurdu.
By Protokol Dergisi okuyucuları, üyeleri, akademisyenleri ve iş insanlarını buluşturan ödül töreninde açıklama yapan BY Protokol Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Yazıcı, “Bu ödül ile Avrupa ve Türkiye arasındaki bağı güçlendirip, yaşanan pandemi sürecinde akademisyenler ve iş insanları dahil olmak üzere pek çok sektör ve insanımızı alanlarında teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Ödül töreninin tertip edilmesine Kayseri merkezli Sedat Kılınç İnşaat ana sponsor olarak destekleriyle yanımızda yer alıyor. Törene katkı sağlayan Sedat Kılınç İnşaat’a ve diğer alt sponsorlara da teşekkür ediyoruz” dedi.
Halkla ilişkiler tarihine farklı bir bakış açışı getirmesi ve İletişim alanına yapmış olduğu katkılardan dolayı Emine Kazan, BY Protokol dergisi tarafından organize edilen 2.Avrupa ödülüne Yazar ve Halkla İlişkiler alanında “ layık görüldü.
”Eski Türklerde ve Osmanlı’da Halkla İlişkiler” kitabı yeni baskısı çok yakında.
Yazar Emine Kazan’ın kaleme aldığı ilk kitabı ”Osmanlıda Halkla İlişkiler” kitabının orijinali Michigan Üniversitesinde ve Dünyanın seçkin üniversitelerinde yerini aldı.
Eski Türkler ve Osmanlı’da Halkla İlişkiler Kitabı: TÜHİD kaynak kitapları, Halkla İlişkiler sitesi kaynak kitaplarda, Dünyanın seçkin üniversitelerinde: Toronto, Oxford,Harvard, University of Michigan, Orient-Institute Istanbul , Boğaziçi Üniversitesi , Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt (ULB) Almanya, New York University, Columbia University in the City of New York, Library of Congress Washington, HathiTrust Digital Library, Ohio State University Libraries, UC Berkeley Libraries, University of California, NRLF gibi önemli kuruluşların kütüphanesine girdi.
Halkla ilişkiler kavramının eski Türkler’de ve Osmanlı İmparatorluğunda nasıl olduğu, yöneten-yönetilen arasındaki ilişkilerin nasıl yürütüldüğü, Emine Kazan tarafından kitaplaştırıldı.
Halkla ilişkiler tarihini farklı bir bakış açısıyla işleyen “Eski Türkler’de ve Osmanlı’da Halkla İlişkiler” isimli kitap yayınlandı. Tarihin, bir halkla ilişkiler uzmanının gözüyle yeniden yorumlandığı kitapta, günümüz halkla ilişkiler kurumları ile ’Eski Türk Devletleri ve Osmanlı Devletindeki iletişim kurumlarının kıyaslanması da dikkat çekiyor. Emine Kazan, bu kitabın amacının iletişim, özellikle halkla ilişkiler tarihine kapı açmak olduğunu söyledi. Kitap genişletilmiş yeni baskısı ile çok yakında raflardaki yerini alacak.
Emine Kazan kimdir?
Emine Kazan 1978’de Adana’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Adana’da tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden “Halkla İlişkiler Uzmanı” olarak mezun oldu. İş hayatına Hürriyet Gazetesi Ekonomi servisinde muhabir olarak başladı. Araştırmaya olan ilgisinden dolayı Dünya Grubuna ait “Popüler Tarih Dergisinde” araştırma yazıları yazmaya başladı. 2007 yılında Halkla İlişkiler Tarihini konu alan “Eski Türkler ve Osmanlı’da Halkla İlişkiler” kitabı ilk kitabıdır. Doğuş Üniversitesi Kurumsal İletişim biriminin kuruluş aşamasında görev aldı. 2012 yılında Doğuş Üniversitesinde İşletme alanında Yüksek Lisansını “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projelerinin ve Tüketici Davranışları Üzerine Etkisi”ni araştıran bitime tezi ile mezun oldu. Halen Uluslararası Ekonomi dergileri ve haber sitelerinde yazılar yazmakta ve iletişim danışmanlığı yapmaktadır.