DOLAR 32,5199 -0.09%
EURO 34,7962 -0.21%
ALTIN 2.420,41-0,38
BITCOIN 2154643-0,07%
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BAŞKAN GÜREL’DEN PARTİLERE SİTEM

BAŞKAN GÜREL’DEN PARTİLERE SİTEM

ABONE OL
Nisan 10, 2023 12:49
BAŞKAN GÜREL’DEN PARTİLERE SİTEM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel; “Meslektaşlarımızın her biri siyasi ikbal için değil, öncelikle hemşehrileri ve meslektaşlarına, mesleklerine hizmet etmek, katkı sunmak için aday adayı oldular” dedi.

AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel’den milletvekili aday listelerinde seçilebilecek sıralardan gazeteci aday göstermeyen siyasi partilere eleştiri geldi. Hiçbir gazetecinin milletvekili olamadık diye üzülmediğini ancak siyasetin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gazetelere de ihtiyacının olduğunu savunan ve Partilerin kesin Aday listelerinde medya mensuplarına yeterli yer verilmediğini hatırlatarak partilere sitem eden AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel; “Meslektaşlarımızın her biri siyasi ikbal için değil, öncelikle hemşerileri ve meslektaşlarına, mesleklerine hizmet etmek, katkı sunmak için aday adayı oldular” dedi.

14 Mayıs 2023, pazar günü yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Aday Adayı olan medya mensuplarına listelerinde yeterince yer vermeyen siyasi partilere sitem eden Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON) ve Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel; “Siyasi partiler aday göstermeseler de onlar bizim dostlarımız, gönüllerimizin vekilidirler” dedi.

Açıklamasında partilerin Aday Adaylarında ve tabanlarında büyük hayal kırıklıkları yaşandığını da ekleyen Başkan Şakir Gürel; “Önümüzdeki 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimler için siyasi partiler Milletvekili Aday Listelerini YSK’na teslim ettiler. Gördüğümüz ve gözlemlediğimiz; başta AK Parti olmak üzere, çoğu siyasi partilerin Aday Adaylarında ve tabanlarında büyük hayal kırıklıkları yaşanıyor. Bizim üyemiz olan Anadolu’daki meslektaşlarımız listelerde yok, olan birkaç meslektaşımız da seçilebilecek yerlerde değil” dedi.

Açıklamasında meslektaşlarına da seslenen Şakir Gürel, şöyle devam etti; “Sevgili meslektaşlarım, ‘partimizin Milletvekili Adayı olamadık’ diye üzülmüyorlar, üzülmeyecekler, üzülmesinler. Zira meslektaşlarımızın her biri siyasi ikbal için değil, öncelikle hemşerileri ve meslektaşlarına, mesleklerine hizmet etmek, katkı sunmak için aday adayı oldular. Siyasi partiler aday göstermeseler de onlar bizim dostlarımız, gönüllerimizin vekilidirler. Bu seçimlerdeki adaylık yarışında bir kez daha gördük ki, bizim daha çok mesleki dayanışmaya, birbirimize daha çok destek ve yardımcı olmaya ihtiyacımız var. Siyasi Parti taassubunu kırmak, mesleğimize ve meslektaşlarımıza siyaset marifetiyle hizmet kapısını aralamak, ancak bu şekilde mümkün görünüyor.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.