DOLAR 32,5254 -0.06%
EURO 34,9835 0.39%
ALTIN 2.434,310,47
BITCOIN 2078609-3,70%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Başarının sırrı inanmak ve çabalamak

Başarının sırrı inanmak ve çabalamak

ABONE OL
Mayıs 11, 2023 13:24
Başarının sırrı inanmak ve çabalamak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KALEMİYLE, HİKÂYESİYLE HER YERDE

Başarılı yazar Ayşegül Banu Şahin ile sizin için konuştuk. Cihat DÜNDAR’ın sorularını yanıtlayan Şahin dikkat çeken Kadın Olma Sanatı serisinin kitapları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Küçük yaşlarda duygularını kaleme almaya ve ilerleyen süreçte kendisini geliştirerek yazarlık kariyerindeki basamakları çıkmaya başladığını öğrendiğimiz başarılı yazar Kadın Olma Sanatı: Vefa- Veda-Feda adlı kitaplarını okur gözüyle yorumladı. Okurlarının beyaz perdede görmek istediği üçlü kitap ile ilgili merak edilenleri cevapladı ve bir sitemde bulundu: “ Ülkemizde kadına bakış açısı değişse de keşke hiç bu tür kitaplar yazılmasa.”

  Ayşegül Banu Şahin

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Ayşegül Banu Şahin kimdir?

21.05.1973 yılında İstanbul’da dünyaya geldim. Evliyim ve iki çocuk annesiyim. İşletme, Halkla İlişkiler, Reklamcılık ve Davranış Bilimleri bölümlerinden mezun oldum. İnsan psikolojisine olan merakımdan dolayı Kişisel Gelişim, Aile Danışmanlığı, NLP, Psikolojik testler ve bu dallar üzerine birçok eğitim aldım. Fakat faal olarak bu sektörlerde hiç çalışmadım. 10 yıl kadar özel sektörde çalıştıktan sonra eşimle birlikte kafe ve restoran işletmeciliği yaptım. Çocuklarımın eğitiminden ötürü bir süre Kanada’da yaşadım. Şuan Amerika’dayım.

Ayşegül Banu Şahin

Mutfakta vakit geçirmeyi, müzik dinlemeyi, şarkı söyleyip dans etmeyi seviyorum. Zaman zaman hayalperest, zaman zaman da realist biriyim. Hedeflerimi hayata geçirdikçe, bir şeyler ürettikçe, kendimi daha iyi hissediyorum.

 

Yaklaşık 30 yıldır doğruluk, dürüstlük, adalet, vicdan, güven, sadakat gibi temaların yanı sıra aile ilişkilerinin ön planda olduğu öyküler, romanlar yazıyor olsam da ilk kitabım olan “Bitti Dediğim Yerden- Hercai- adlı romanım 2018 yılında yayımlandı. Ardından “Gecenin Ayak Sesleri” ve oğlumun Kanada’ya gidişiyle birlikte değişen hayatımızı konu alan, “Canparem Kanada’ya Uçuyor” adlı kitaplarım yayımlandı. Son olarak ülkemdeki kadın problemlerinden yola çıkarak kurguladığım, “Kadın Olma Sanatı” serisi ile yazarlık serüvenim devam etti.

Yazarlık kariyeriniz nasıl başladı?

Her ne kadar klişe bir cevap olsa da kendimi bildim bileli, elim kalem tuttuğundan beri yazıyorum. 11-12 yaşlarında kısa öyküler, şiirler, kompozisyonlar yazardım. Okulda elden ele gezerdi yazdıklarım. Kırgınlığımı, mutluluğumu, öfkemi, sevgimi hep yazarak anlatırdım. 20’li yaşlarda daha uzun soluklu hikâyeler yazmaya başladıysam da yayınlamaya cesaret edemedim. Kısmet bugünlereymiş. Şimdi ise kahramanlarımla o kadar içli dışlı oluyorum ki, bitirdiğim her kitabın ardından yakın bir arkadaşımla vedalaşıyormuşum hissine kapılıyorum. Her yeni kitapta yeni arkadaşlar ediniyorum. Bu da bana heyecan veriyor. Yazmak, tutkuyla, aşkla yaptığım bir şey.

—————————————————————————————————

AZMİN ZAFERİ

Maral Peker

Bu sene üçüncüsü düzenlenen Türk İş Kadınları Başarı Gecesi yine beklenenin üzerinde bir katılım ve görkemli bir organizasyon ile gerçekleşti. Birbirinden güçlü kadınların farklı alanlarda Başarı Plaketine layık görüldükleri geceye Alopedesign kurucusu Maral Peker damga vurdu.

Türk İş Kadınları, Adile Sultan Sarayında gerçekleşen gösterişli gece ile sahiplerini buldu. “Hayallerinizi Gerçeğe Dönüştürün” sloganı ile sektöre farklı bir bakış açısı kazandıran, başarıları ile meslektaşlarının arasından sıyrılarak adını zirveye yazdıran Maral Peker Alopedesign ile gecenin en çok konuşulan firması oldu.

Daha önce İhracat üzerine uluslararası bir çalışma yürüten, dünya genelinde iş insanları ile ses getiren işbirlikleri yapan, sonrasında tekstil sektörüne yönelip çalışmaları ile beğeni toplayan ve Cengez Yazılım Şirketi Ortağı olarak yazılım çalışmalarında ön plana çıkan, yürüttüğü çalışmalarla
zirvenin üst basamağında yer alan Maral Peker ilham vermeye ve adından söz ettirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.