DOLAR 32,5627 0.27%
EURO 35,1746 0.64%
ALTIN 2.433,94-0,18
BITCOIN 2032226-2,29%
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Kacır açıkladı: TOGG sayısı artacak
  • News 34
  • Genel
  • Bakan Kacır açıkladı: TOGG sayısı artacak

Bakan Kacır açıkladı: TOGG sayısı artacak

ABONE OL
Temmuz 22, 2023 09:07
Bakan Kacır açıkladı: TOGG sayısı artacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli otomobil TOGG ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır bugün birden fazla TOGG olduğunu belirtirken, bu sayının artacağını işaret etti.
Bakan Kacır; “Şarj istasyonlarının 81 ilde kurulması için çalışma başlattık. 81 ilde şarj istasyonları 1780’i aştı. Bu sayı daha da artacak” dedi.

TOGG’un Sedan Modeli Üretilecek
Konuşmasının devamında Sayın Kacır; “C sınıfında bir Sedan araç 2024 yılının sonunda çıkmış olacak. Bunun peşinden B sınıfı aracı gelecek. 1 buçuk 2 senede yeni modeller piyasaya sürülecek. İhracat çok önemli. Bir fabrikadan bahsediyoruz ama o fabrikanın arkasında TOGG’a parça üreten 100 fabrika var… Otomobil fabrikasının yanında batarya fabrikası kuracağız. Şarj istasyonlarıyla ilgili 2030 hedefimiz var, 250 binlere gelmesi lazım. Çok dikkatli bir şekilde bu süreci yönetiyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Kacır’ın Hedefi
Teknolojide tam bağımsız olmak. Elektrikli araçların yaygınlaşması ve sürücüsüz otomobillerin kullanılır olması isteklerimizden birkaçı. Bunun için fırsatlar değerlendirilecek. TOGG’un başarısı ortada. TOGG bir otomobilden fazlası.

Katar’la yapılan görüşmelere de değinen Bakan Kacır; “Uluslararası anlaşmaya imza attık. Katar’la yeni bir çip üssü kuracağız. Bu önemli bir adım. Türkiye’ye yeni biz kazanım getirecek. Çip endüstrisinde milyar dolar seviyesinde bir yatırıma ihtiyacımız var. Bunun için de çok önemli görüşmeler yapıyoruz. Dünyada bir rekabet var. Çip yatırımını rekabetçi kılmalıyız. Cumhurbaşkanımız bizzat bu konuyu takip ediyor. Tasarım kabiliyetini de geliştirmeliyiz. Türkiye’de Teknoparkların sayısı 90’ı aştı. Türkiye’de teknoparkları biz yaygınlaştırdık. Teknoparklara daha fazla yatırım yapacağız. Tekonofestlerde teknoloji yarışmaları düzenliyoruz. 1 milyon genç yarıştı. Bu muazzam bir büyüme. Türkiye kendi tekonoloji geliştirme modelini inşa etti. Selçuk Bey Türk gençliğine rol model. Onun işin başında olması Teknofestlere olan ilgiyi artırdı.”

Peki çip nedir, ne işe yarar?
Çip; araç içi elektronik sistemlerin kritik noktasında, aracın beyni faaliyetini gördüğü söylenebilir.

Haber: Ahunur YAZICI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.