DOLAR 32,4018 0.15%
EURO 35,2086 0.02%
ALTIN 2.322,820,18
BITCOIN 22890762,41%
İstanbul
16°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atatürk Havalimanı’nın adı değişti: İşte yeni adı!
  • News 34
  • Gündem
  • Atatürk Havalimanı’nın adı değişti: İşte yeni adı!

Atatürk Havalimanı’nın adı değişti: İşte yeni adı!

ABONE OL
Şubat 20, 2020 14:23
Atatürk Havalimanı’nın adı değişti: İşte yeni adı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre Atatürk Havalimanı’nın adı değiştirildi. 6 Nisan’da ticari uçuşlara kapatılan, Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi’nin adı Cumhurbaşkanı kararıyla ‘İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi’ olarak değiştirildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, Antalya’nın Kepez ilçesindeki Kocaçukur Mevkii ve Çevresi Doğal Sit Alanı ile Van’ın İpekyolu ve Gürpınar ilçelerinde bulunan Turna Gölü Potansiyel Doğal Sit Alanı’nın, “kesin korunacak hassas alan” olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.

Erzincan’ın Üzümlü ilçesi Oruçlu mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen “100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” kapsamında yapılacak konutların inşası amacıyla Üzümlü Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Sözleşmeli personel çalıştırılabilecek
Dışişleri Bakanlığınca yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre mütercim-tercüman ve Dışişleri hukuk uzmanı unvanlı sözleşmeli personel çalıştırabilecek.

Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda yapılan değişiklik ile Dışişleri Bakanlığında istihdam edilmek üzere alınacak mütercim-tercüman ve Dışişleri hukuk uzmanı unvanlı sözleşmeli personel, ilgili hükümlere bağlı olmaksızın Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılabilecek.

İstihdam edilecek Dışişleri hukuk uzmanlarının, hukuk fakültesi mezunu olması veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının hukuk fakültelerinden mezun olmaları ve en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil bilgisine sahip olmaları gerekiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.