DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’dan önemli çağrı…
  • News 34
  • Genel
  • ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’dan önemli çağrı…

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’dan önemli çağrı…

ABONE OL
Şubat 16, 2023 09:35
ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’dan önemli çağrı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BARINMA KONUSUNDA TEK ÇATI ALTINDA ORGANİZE HAREKET ETMELİYİZ

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, depremzede bölgelere yönelik ilk evrenin geride bırakıldığını, ivedi bir şekilde artık barınma ve süreklilik arz edecek gıda temininin sağlanması gerektiğini belirtti. Başka Aydın bu konuda destek verecek kurumların tek çatı altında belirli bir planlama dâhilinde organize olmasının çok elzem olduğunu belirtti.

ASKON Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti;

Kahramanmaraş merkezli depremde ülke ekonomimizin onda birine hitap eden bir coğrafyada canlarımız başta olmak üzere çok kayıplar verdik. İlk etapta arama kurtarma, gıda ve tahliye gibi yardım konularına odaklandık. Bu kapsamda 12 Uçak, 1528 TIR, 76 iş makinesi, 987 uzman ve gönüllü ekip, 865 özel kazı ve kurtarma ekibi ile sahada yer aldık. Nereden bakarsanız 500 milyon tl ye varan bir ayni yardımı depremzedeler iletmiş olduk. Bunun yanı sıra Tek Yürek kampanyasına katılarak 5 milyon tl de nakdi bağışta bulunduk.

Planlamamızda artık ikinci evreye geçtik. Bu bağlamda önceliğimiz barınma ve sürdürülebilir gıda temini. Bu konuda barınma konusuna destek vereceklerin paydaşların organize bir şekilde hareket etmesi çok önemli. Tek çatı altında belirli bir planlama dâhilinde organize olunması çök elzem. Biz şu an için AFAD üzerinden kalıcı konut tahsisi üzerine bir çalışma yürütüyoruz. Ne var ki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız öncülüğünde konunun paydaşları bir araya gelerek planlamalarımızı yapabilirsek daha organize ve daha hızlı bir şekilde konutları hayata geçireceğimize inanıyor ve kısa bir sürede barınma sorununu da çözeceğimizi düşünüyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.