DOLAR 32,5089 0.29%
EURO 34,6010 0.28%
ALTIN 2.488,350,23
BITCOIN 2007950-4,09%
İstanbul
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AŞILI HASTA VE AŞISIZ HASTANIN AKCİĞERLERİ KARŞILAŞTIRILDI
  • News 34
  • Genel
  • AŞILI HASTA VE AŞISIZ HASTANIN AKCİĞERLERİ KARŞILAŞTIRILDI

AŞILI HASTA VE AŞISIZ HASTANIN AKCİĞERLERİ KARŞILAŞTIRILDI

ABONE OL
Eylül 15, 2021 13:07
AŞILI HASTA VE AŞISIZ HASTANIN AKCİĞERLERİ KARŞILAŞTIRILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 Korona virüs aşı kapsamında yapılan çalışmalarda iki hastanın akciğerleri karşılaştırıldı. Uzm. Dr. Cebrail Azar aşı olmayı tavsiye etti.

Elazığ’da öksürük, halsizlik, yorgunluk ve çabuk yorulma gibi şikayetlerle hastaneye başvuran ve korana virüs tespit edilen 2 genç hastadan, aşısız olan kişinin tomografi sonuçlarında virüsün akciğerlerde zatürreye sebep olduğu görüldü. Aşı olup korana virüs hastalığına yakalanan diğer hastanın ise bilgisayarlı akciğer tomografisinde akciğerinde herhangi bir sorunun olmadığı belirlendi.

Genç olduğu halde aşı olmayanlarda hastalığın ağır seyrettiğini ifade eden Medical Park Elazığ Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail Azar, genç bir hastanın akciğerlerinde ciddi lekelenmelerin olduğunu ve korona virüs zatürresi olduğunu tespit etti. Uzm. Dr. Azar, aynı şekilde aşı olup korona virüs hastalığına yakalanan bir başka genç hastanın tomografi sonuçlarında akciğerde herhangi bir sorunun olmadığını ve hastanın durumunun iyi olduğunu gözlemlediklerini kaydetti.

Son zamanlarda hastanelerde yatan hastaların büyük çoğunluğunun aşısız hastalardan olduğunu vurgulayan Medical Park Elazığ Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail Azar, “Hastalığa yakalananların yaklaşık yüzde 80-90’ı aşısız olanlardır. Şu an yoğun bakımda yatan hastaların çoğunun aşısız olduğunu görüyoruz. Maalesef, geçen yıl 65 yaş ve üstünde olan hasta yoğunluğu şuan 15 ile 45 yaş aralığına düşmüştür. Bu da gösteriyor ki aşı koruyor ve hastalığın ağır geçmesini engelliyor” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan korona virüsün öksürük, nefes darlığı, astımı tetiklemesi, çeşitli solunum yetmezliği, kalp ve böbrek hastalıkları gibi birçok soruna yol açtığını aktaran Azar, şu anda yoğun bakımlarda, servislerde yaş ortalamasının düştüğünü vurgulayarak, “Ben gencim, benim bağışıklık sistemim kuvvetli’ deyip bu virüs illetine karşı savunmasız kalınmamasıdır. Dolayısıyla hastalıkla mücadelede vücudun direnci eğer genetik olarak da zayıfsa ki bunu önceden ön görmek çok zor, o zaman maalesef hastalığa bağlı kalıcı hasarlar kalabiliyor.” dedi.

FATMA CEYLAN

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.