DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20749913,50%
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Anadolu Medyası Samsun’a ayak bastı!

Anadolu Medyası Samsun’a ayak bastı!

ABONE OL
Ocak 14, 2023 13:32
Anadolu Medyası Samsun’a ayak bastı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Medyası Samsun’a ayak bastı!

Cumhuriyetimizin 100. yılında Samsun Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde; TDGF, TİMEF VE AVKON’ UN düzenlediği  7. Anadolu Medyası Çalıştayı, Samsun’da medya sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti.

“Dijital Gazetecilik Bağlamında VII. Anadolu Medyası Çalıştayı” başlığı altında düzenlenen organizasyon, Türkiye genelinde 50 medya sivil toplum kuruluşu başkanlarını ve gazetecileri bir araya getirdi.

Çalıştayda, internet gazeteciliğinin yasal bir statüye kavuşturulması için meslek birliği veya meslek odası gibi kurumsal bir yapının kanunla oluşturulması, medya sorunlarının çözümünde temel unsur olarak kabul edilmesi, meslek yasasının ivedilikle çıkarılması gibi konular gündeme getirildi. Aynı zamanda Basın İlan Kurumu Genel Kurulu için hazırlanan taslak yönetmelik detayları da çalıştayın temel konu başlıklarını oluşturdu.

İGAFED Medya Akademisi açılıyor

İstanbul Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adil Koçalan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı çalıştayda, “İGAFED Medya Akademisi” projesini açıklayan Adil Koçalan yaptığı açıklamada; “Öncelikle böylesine önemli bir çalıştaya imza atan Samsun Gazeteciler Cemiyeti, TDGF, TİMEF VE AVKON’A teşekkür ederim. Bu tür organizasyonlar Türk demokrasisi adına atılan çok önemli adımlardır ve değerini bilmek gerekir. Ülkemiz 100’ncü yılına girmeye hazırlanırken, insana yatırım konusunda henüz yeterli bilince ulaştığımızı söyleyemeyiz. Genç nesil olarak Avrupa ülkelerinden daha fazla nüfusa sahip olmamıza rağmen içerik, eğitim ve yaşam kültürü bakımından bir o kadar yeterli durumda olmadığımızı görüyoruz. “Sanat İnsanın Tornasıdır” sloganıyla gençlere ve geleceğe yatırım yapmak adına “İGAFED Medya Akademisi”  projesini hayata geçirmek için çalışmalarımızı tamamladık” diyen Adil Koçalan sözlerine şu şekilde devam etti.

“Gençlerin ve özellikle yerel medya alanında faaliyet gösteren gazetecilerin dolu ve verimli bir meslek hayatı sürmelerini sağlayabilmeleri için Milli Eğitim müfredatına uygun eğitim programlarını başlatıyoruz.  Projemizin bir başka amacı ise, yerel basının bu eğitimler sayesinde tekrar ayağa kalkarak,  Türk demokrasisi adına çok önemli bir adımı ve gelişim sürecini başlatacak olmasıdır” dedi.

Yerel basının sıkıntıları eğitimle çözülecek

“Türkiye’de bir zamanlar İstanbul basınıyla yarış eden ve hatta birçok alanda geride bırakmayı da başarmış olan yerel basın anlayışımız ve kültürümüz, günümüzde eğitim eksikliğinden kaynaklanan ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. İGAFED olarak amacımız yerel basın mensuplarının gazetecilik kimliğine uygun davranışlar ve duruş sergilemeleri,  aynı zamanda iyi bir traj, iyi bir izlenme ve dinlenme oranı yakalayarak kamuoyu tarafından gereken değeri ve saygıyı görebilmeleridir” diyerek sözlerini tamamladı.

Samsun Gazeteciler Cemiyeti’nden Adil Koçalan’a plaket

Gazetecilik mesleğine 30 yıl önce yerel gazetecilikle başlayan ve bugün biri İngiltere’den yayın yapan 7 televizyon kanalı, 3 radyo ve 3 haber sitesiyle meslek yaşantısına devam eden Adil Koçalan, sektördeki başarısı ve  gerçekleştirdiği başarılı projeler için Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir’in elinden plaketini aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.