DOLAR 32,5818 0.32%
EURO 34,8475 0.3%
ALTIN 2.495,310,45
BITCOIN 21127893,71%
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ALANLARI FARKLI AMAÇLARI BAŞARI

ALANLARI FARKLI AMAÇLARI BAŞARI

ABONE OL
Mart 14, 2023 21:49
ALANLARI FARKLI AMAÇLARI BAŞARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ESRA TURAN’LA EKRAN BAŞINA KİTLENECEKSİNİZ

Türkiye Vantrologlar Kulübü’nün Kurucusu olan ve mesleki alanını Çocuk Gelişimci, Vantrolog  Sanatçısı, Yazar, Hikaye Anlatıcısı ve Eğitmeni, Yaratıcı Drama Lideri ve Eğitmeni olarak genişleten Esra Turan başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Olcay Kutluca Medyanın düzenlediği Güneş Ödüllerinde Yılın En Başarılı Çocuk Gelişimcisi ödülünü alan Esra Turan şimdilerde bir TV programı için kolları sıvadı.

Çocuk Gelişimci, Özel Eğitimci ve Psikologlar artık hizmetlerini tüm Türkiye ve Dünya’ya duyuracak. Geniş bir izleyici kitlesi olan TV formatında program sunuculuğu yapmaya hazırlanan Esra Turan ekranların sevilen ismi olmaya geliyor.

Programın hazırlık aşaması sürerken iş insanları ve firmalar sponsorluk için randevu talep etmeye başladıkları Esra Turan ile görüşmeler yapıyor. Birçok kişinin kendini yeniden keşfedeceği alanların anlatılacağı TV programının ismi merak edilirken sosyal medyada da ilgi odağı olmaya başladı.

Siz de sponsorluk için görüşebilir, Esra Turan eşliğinde İstanbul’da çekilecek olan programın bir parçası olarak yerinizi alabilirsiniz.

İnstagram @vantrologesra

Mail: esraturan8@gmail.com

 

KAYBOLMUŞ KELİMELER VE ANILARIN YAZARI

100 yıldır aynı terane,

100 yıldır aynı bakır kaptan yiyoruz.

Canda makûs bir gerileme,

Yüz yıldır geçmişten hikayelerle

anıyoruz seviştiklerimizi.

Kelebekleri kıskandırıyor kadınlarımızın zarafeti.

Tam altımızda bir okyanus,

Lacivert bir yangın yeri;

Kabarıyor sular.

Zaten kalabalık. Zaten susarak geçiştirdiğim zamanlara tutsağım. Yürümek başka, bambaşka bir ibadet biçimi. Böyle bodoslama yazarak şair olunmuyor. Yazar da olunamıyor. Beni en çok bu bilinç ve namütenahi sohbetler yolumdan alıkoyuyorlar. Biraz da ben sebebim başıma gelen münasebetsizlikleri çoğaltmakta. “Lüzumsuz” yakıştırması bana babamdan mirastır. Çokça kullanırım, kötü ama kalıtım kalıtımdır. Kendimden söz etmem de bekleniyordur şimdi. İnsanın kendini anlatması biraz amiyane geliyor bana. Sevmiyorum bunu. Onun yerine tasarladıklarını anlatmalı insanlar. Başkalarına şevk olması için yaptıklarını. Tabii kendini zorlamak eğlenceli şeyler üretmek, ciddiyet ve sabır gerektirir. Ne kadar şimdinin kaygıları daha somut olsa da insan inanandır, kanandır. Kanıt aramaz arasa bulamaz. İnsan hele de şair olduğunu iddia ediyorsa başka, daha basit arayışlara kanat açar. Bu biraz tuvaletini yapmak isteyen kişinin tuvalet sözcüğünü ayıp sayarak lavabonun yerini sormasına benzer. Yine de kavgaya hızlıca girişilir bizim burada. Düşünmezsin kafanın gözünün yarılmasını. Bir yerinin incinmesinden daha çok önemser memleketim insanı,  topluluk içinde korkak anılmamayı.

Recep Metin

Salihli Manisa.

 

ÖĞRETEN ÖĞRETMEN ANILARIYLA İLHAM VERİYOR

Öğreten Öğretmen Anıları adlı kitabı ile hem kendi hem de çevresindeki meslektaşlarının; mesleki bilgi birikimi ve tecrübelerini harmanlayan eğitimci ve yazar Muhammet Yılmaz eseri ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Tokat ilinin Erbaa ilçesinde dünyaya gelmiş olup hayatını Amasya’da devam ettiren ve on sekiz yıldır eğitime katkı vererek öğrencilerini geleceğe hazırlayan Muhammet Yılmaz, yazarlık kariyerine şiirle adım atmış sonrasında deneme, kompozisyon, anı, hikâye ve akademik yazılar ile edebiyat dünyasının her alanına yönelmiştir. Yazarlığın yanı sıra çevresinde yer alan eğitimcilere akademik alanda ve proje çalışmalarında danışmanlık yaparak yardımcı olmaya çalışıyor.

Farklı tür ve tarzlarda yazılar yazmaktan keyif alan ve köşe yazarlığı da yapan Muhammet Yılmaz, şimdilerde Öğreten Öğretmen Anıları adlı kitabı ile adından söz ettiriyor. Yeni çalışmaları için hazırlığını hız kesmeden sürdüren Muhammet Yılmaz Öğreten Öğretmen Anıları adlı kitabında mesleğe yeni başlayan ve farklılık arayışında olan öğretmenlere tavsiye niteliğinde bilgiler veriyor.

 

KUAFÖR SEKTÖRÜNÜN EN BAŞARILISI TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ SEÇİLDİ

Her zaman olduğu gibi bu sene de gösterişli bir organizasyon ve yoğun bir katılımla gerçekleşen Güneş ödülleri sahiplerini buldu. Farklı alanlarda başarı gösteren isimlerin ödüllendirildiği geceye Türkiye’nin En İyi Erkek Kuaförü ödülünü alan Ali İhsan Efe damga vurdu.

Sanat, edebiyat, sağlık ve iş dünyasının önde gelen isimleri Güneş Ödüllerinde başarılarının karşılığını aldı. Çalışma prensibi ve kendine has kuralları ile kuaför sektörüne yenilik katan Afyonkarahisar’lı Ali İhsan Efe Türkiye’nin En İyi Erkek Kuaförü ödülünün sahibi oldu.

Ödülünü aldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali İhsan Efe başarısının sırrı için ” severek çalışmak” dedi ve farklı kanalları temsilen gecede bulunan gazetecilere röportaj verdikten sonra gece için hazırlanan özel şovları seyrederek ödül töreninden ayrıldı.

 

 

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.