DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049595-1,83%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABONE OL
Şubat 20, 2024 21:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İSTANBUL STARMEDYA İLE ULUSLARARASI İŞ İNSANLARI VE DİPLOMATLAR BİRLİĞİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

BDU ve Starmedya; Türkiye-Avrupa

BDU ve Starmedya; Türkiye-Avrupa Birliği Arasında Derinleştirilmiş İşbirliği, Sivil Diplomasinin Gelişmesi, Ticari Diplomasi, Ekonomik Faaliyetler ve Fırsatlar Konusunda Birlikte Sürdürülebilir Programlar Gerçekleştirecekler

İstanbul’da gerçekleşen imza törenine, Starmedya Grubu Başkanı Adil Koçalan, BDU Diplomatlar Birliği Başkanı Musa Karademir, Başkan Yardımcısı Güney Ferhat Batı, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nuri Kaynar ile Medya ve İletişim Uzmanı Taner Akkuş’un katılım sağladığı bildirildi.

Kanal 34 ve İngiltere merkezli Euro News Media sahibi Adil Koçalan imza töreninde şunları söyledi: “televizyonculuk ve internet medyacılığı konusunda güçlü bir alt yapımız var. Dünyanın her yerine yayın yapabiliyoruz, haber ve görüntü gönderebiliyoruz. Medya dünyanın her yerinde önemli bir kuvvet, biz de bu kuvveti tarafsız bir şekilde yürütüyoruz. BDU Diplomatlar Birliği, global ölçekte başarılı çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşu. Sivil diplomasinin gelişmesine katkı sağlıyor. Bu açıdan biz de medya gücümüzü, ortak başarılarla ve farklı faaliyetlerle taçlandırmak istiyoruz.

BDU Diplomatlar Birliği Başkanı Musa Karademir’de: “ sivil toplum kuruluşları her zaman toplumsal gelişimde itici güç olmuştur. Çağdaş demokrasilerde medya ikinci sektör olarak bilinirken, STK’lar da üçüncü sektör olarak tanımlanmaktadır. Biz sivil diplomasinin gelişmesini istiyoruz. Kamu diplomasisinin yanında sivil diplomasi de barışın korunmasında, toplumlararası ilişkilerde önemli inisiyatif aktördür. İstanbul Starmedya Grubu ile ulusal ve uluslararası düzeyde ortak projeler yürüteceğiz.” Dedi.

BDU Diplomatlar Birliği ve İstanbul Starmedya Grubu, Türk firmalarının başta Afrika olmak üzere, yeni pazarlara açılması konusunda, “Üreten Türkiye” başlığı altında yeni bir proje başlatıyor. Sivil diplomasi alanında, ticari diplomasi yürüterek, Afrika pazarlarında işbirlikleri ve ortaklıklar için zemin oluşturacaklar.

İstanbul Starmedya Grubu Başkanı Adil Koçalan, Medya Basın Birliği Derneği Onursal Başkanı, İstanbul Gazeteciler Federasyonu Başkanı, Uluslararası Dijital Medya Derneği Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulmasına karar verilen Türk İnternet medya Birliği (TİMBİR) Kurucu Başkan Yardımcısı, Türkiye’nin Kültür ve Turizm Elçisi’dir. Medya alanında pek çok marka ve patent sahibi olan Koçalan, çeşitli kurum ve kuruluşlardan da farklı ödül ve sertifikalar da almıştır. Ayrıca Avrupa Birliği Diplomat Gazeteci Pasaportu sahibidir.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektör e. Başdanışmanı ve BDU Diplomatlar Birliği Kurucu Başkanı Musa Karademir, İngiltere merkezli Avrupa Barış ve Kalkınma Teşkilatı (EODP)’nın İyiniyet Elçisi ve Türkiye Ofisi Başkanıdır. Ayrıca ABD menşeili GUST Üniversitesi’nden 2022 yılında, Fahri Doktora unvanı almıştır. Halihazırda Tüketiciler Konfederasyonu Kurucu Başkan Yardımcısı, Tüketici Hakları ve Rekabet Hukuku Federasyonu Kurucu Başkanı, Uluslararası Gelecek Üniversitesi (IFU) Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.